Навън било ветровито и студено, така че Нико бързал да

...
Навън било ветровито и студено, така че Нико бързал да
Коментари Харесай

Мъж осинови новородено котенце, но никога не е предполагал в какво ще се превърне след няколко месеца! СНИМКИ

Навън било прохладно и студено, тъй че Нико бързал да се прибере у дома допустимо най-бързо след работа. Малко новородено коте препречило пътя му. Малкото писе просто стояло по средата на тротоара и треперило обезверено от боязън и мраз. Мъжът се огледал за майката и прекарал повече от половин час в търсене, само че за жал без резултат.

Котето било доста малко, мъчно се забелязвало, само че наподобява животното разбирало това и по тази причина плачело обезверено, привличайки вниманието към себе си.

 новородено коте

Нико взел котето и го завел вкъщи. Човекът считал, че единствено ще го нахрани и стопли, а по-късно ще търси нов дом за бебето. По пътя Нико покрил котето с якето си и едвам откакто се затоплило, котенцето най-сетне спряло да мяука жално.

Мъжът се посъветвал с другар ветиринар, който му предложил съответна храна и грижа за дребното котенце; Нико направил малко диванче за новият посетител. Котето се оказало сладко и занимателно, мъжът обмислял дали да му търси ново семейство или да го остави за себе си. Кучето, което живеело в къщата на Нико, също приело бебето-коте добре. Няколко дни по-късно Нико бил твърдо уверен, че котето ще остане в дома му.

 пухкаво коте

Котето пораснало доста бързо и качвало килограми ден след ден. Когато навършил една година, той към този момент бил очевидно по-голям от останалите котета на тази възраст. Нико решил да се осведоми за породата на домашния си любим и търсенето в интернет го убедило, че е намерил Мейн куун на улицата. Тези котки са същински първенци измежду своя тип. Те порастват до метър височина и тежат към 10 кг.

Времето минавало и чертите на породата ставали все по-изразени в джинджифиловото на цвят коте: лапите му заякнали, козината му станала дълга и гъста, на ушите му се появили „ пискюлчета “.

 коте и куче

Домашният любим на Нико станал даже по-едър от стандартите за своята порода. Котката тежи 14 кг и е доста по-висока от домашното куче на стопанина.

 мъж голяма котка

Ако в първите дни котката можела да бъде сложена на дланта на стопанина си, в този момент колкото да успявал да я държи в ръцете си дълго време. Котаракът станал един огромен, здрав и горделив представител на величествената порода Мейн Куун.

 коте и коли

 огромен котарак

Споделете тази история с вашите другари!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР