Навални ще бъде убит - това казах преди година в

...
Навални ще бъде убит - това казах преди година в
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Каквито и да са причините за смъртта на Навални, трябва да е ясно, че това е личен негов избор

Навални ще бъде погубен - това споделих преди година в друга телевизия. Това е доста огромно събитие във връзка с Русия, а и отвън Русия. Ударът, който основава Русия е, че лишава опозицията там от един доста харизматичен водач. Някои съпоставят личността му с Нелсон Мандела. Но е реалност, че съветската опция или съпротива е безусловно разпокъсна, лишена от харизматична фигура и няма да откри скоро път от цялата гора от принуждение, дезинформация и репресии. Трудно ще има мирна промяна на режима в Москва. Алексей Навални не беше прочут и не беше всеобщо подкрепян в Русия, това беше задачата на режима. Нека бъдем реалисти, не мисля, че се чакат митинги там. Така разяснява в ефира на „ Добро утро, Европа “ журналистът Петър Карабоев гибелта на съветския опозиционен политик Алексей Навални.
Владимир Путин заобикаля да посочва Навални по име. Аз съм скептичен, че нещо ще се промени след тази гибел в Русия. Това е съветският избор. Русия напуща интернационалните организации, те отхвърлят даже да вкарат интернационалната система за кодове със опазване на здравето, тъй като не съответствало на съветската черква. Когато една страна реши да се самоизолира, няма по какъв начин даже да водите разговор с тях.
Русия е страна в която би трябвало да се приказва единствено от позицията на силата. Руската военна стопанска система е подготвена да реализира някакъв резултат към 2026г. Те се готвят за това по какъв начин ще приключи войната към края на 2026г., разяснява още Петър Карабоев.

Според журналиста и някогашен сътрудник на БНР и Българска национална телевизия в Москва  Валерий Тодоров, в случай че гибелта на Навални дава някакво преимущество на Путин, то е в границите на страната.
Какви са аргументите за тази гибел ще бъде изяснено от аутопсията, само че дали обективно ще се каже истината, също е под въпрос. Той беше подлаган на един систематичен тормоз. Разликата сред Навални и другата част от съветската съпротива е, че той избра да се бори вътре в страната. Той разбра, че съветското общество не се въздейства от външни фактори. Иначе той можеше да остане в Германия. Така че това беше независим и съзнателен акт. Властите му подсказваха в Германия, че избират той да остане там.
Според Тодоров,  Кремъл не е привикнал с подобен вид опозиция. На изборите в Москва той завоюва 23-27%. Това е доста висок % за представител на опозицията, разяснява оещ той и уточни, че Навални е бил  подкрепян от младото потомство.
Вижте и президентските избори след месец. Те ще бъдат в разстояние от 3 дни. От многочислените претенденти има единствено декоративни фигури. Каквито и да са аргументите за гибелта на Навални, би трябвало да е ясно, че това е персонален негов избор. Дали си е давал сметка, че ще стане по този начин, не мога да кажа. Той беше в тежки арктически условия, подложен на недопечен климат, тежки условия на живот. Едва ли е имало илюзии, че той ще оживее дълго там. Партиите в държавната дума на Русия са присъдружни партии на Русия. А партиите отвън Народното събрание там нямат думата.
Съмнявам се Путин да остане мощен водач след 2030г. Забелязва се безсилие и уязвимост, както беше и с Пригожин, уточни още Валерий Тодоров.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР