Навални беше един от активните борци за човешките права в

...
Навални беше един от активните борци за човешките права в
Коментари Харесай

Елена Йончева: Едва ли ще разберем истината за Навални, трябва международно разследване

Навални беше един от дейните борци за човешките права в Русия и евентуално в никакъв случай няма да разберем тъкмо какво се е случило, кое е довело до неговата гибел. Вече има разнообразни хипотези. Това, което би трябвало да се направи, е едно съществено следствие, което да е обективно, да вземат участие интернационалните фактори - нещо, което надали ще се случи. За страдание, надали ще разберем истината ", каза евродепутатът Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в в студиото на " Денят ON AIR ".  

По думите ѝ Европа би трябвало да желае интернационално следствие, само че дали Кремъл ще се съгласи - това е различен въпрос.

" Навални беше наказан на 19 години затвор, съвсем пожизнен затвор, имайки поради мястото, където той се намираше. Големите империи постъпват по този метод. Вижте какво се случва и с Асанж, който към този момент 12 години е затворен. Трябва да си дадем сметка, че ние живеем в Европа и това е голямо преимущество. Не би трябвало да губим това преимущество. Това е борба, която би трябвало да отстояваме ", добави Йончева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че българите нямат доверие в институциите и в държавното управление.

" Министърът на Австрия сподели, че ще поиска 9000 души да бъдат върнати в България, но Дъблинският правилник, който ние сме подписали, не допуска връщането на толкоз мигранти. Има и период, в който тези мигранти, които са в Австрия, могат да бъдат върнати у нас. Този срок от дълго време е изминал. Самите мигранти, които биха се върнали у нас, са почнали процедури, посредством които да отсрочат това връщане или намират законови способи да не се върнат ", разяснява евродепутатът.

Йончева е безапелационна, че България няма и потенциала да одобри толкоз доста мигранти.

" За мигрантите, които влизат нелегално в България и другите страни, ще има доста подробен скрининг, с цел да се разбере от кое място са те, дали имат подправени документи, до каква степен съставляват риск за националната и европейската сигурност. Тези, които съставляват риск, да бъдат връщани в трети страни, отвън Европейски Съюз. За другите ще бъдат взимат доста елементи - пръстови отпечатъци, скринингът ще бъде доста усъвършенстван ", разясни тя.

Евродепутатът добави, че другите страни от Европейски Съюз са длъжни да ни оказват помощ: " Ще има преразпределение на мигрантите, които ще останат в Европейския съюз и този механизъм се назовава " Механизъм за взаимност ".

Попитана дали ще я забележим в листите на за евроизборите, тя отговори: " Ние сме петима индивида, които сме извънредно дейни в своята сфера и защото виждаме, че Ниноеа е обективен водач, евентуално ще насочи към нас предложение да бъдем още веднъж евродепутати. Друг е въпросът дали ще се съгласим освен това управление. Преди 5 години имаше над 1 млн. почитатели, които гласоподаваха, на тези избори най-вероятно ще бъдат по-малко от 200 000 ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР