Навъдиха се много напоследък, дето са казва - мине, не

...
Навъдиха се много напоследък, дето са казва - мине, не
Коментари Харесай

Аутсайдери - дървени философи!

Навъдиха се доста в последно време, дето са споделя - мине, не мине политическо събитие и хоп - още и още анализатори, всезнайковци, това по този начин, това - онака, и още, и още. Нищо неприятно, но дано се разберем - критикувайте, господа, единствено в случай че е рекъл Господ и в случай че в миналото популацията ви избере на власт - другояче мълчете, тъй като прекалихте! Телевизионните дървени философи постоянно знаят по какъв начин да се случи едно или друго в политиката. Ама в профил! Дойдат ли на власт (ако щастието въпреки всичко им се усмихне), става известно, че са 100 пъти по-зле от оня, които са подлагали на критика! Като предписание е. И популярност Богу, че тези с вишегласието демонстрират здрав разсъдък и никак - но никак, не ги избират!
Те са едни и същи, всички ги знаят, непредпазливо ги гледат и слушат по малките екрани. Защото те са нахални и нагли, това са те, настоящите лица от миманса на българската политика. На тях гласоподавателят им е бил дузпата, не им е дал своя вот и едно на 100 публично доверие на изборите, само че това не им пречи, те, дървените философи, изплютите от политиката, както се споделя, в този момент и за безконечни времена, да се държат като спечелили, да подлагат на критика всеки ден от телевизионния екран и да секат ли, секат глави!
Чии глави? Естествено на ръководещите! Че това било, че това било, че тези, които в този момент ни ръководят, не могат на две магарета сеното да разделят, а ние, споделят, в случай че бяхме, е-хе, освен на магаретата сеното щяхме да разделим, ами и на магарищарите благинки щяхме да раздаваме, с цел да ни избират до края на живота си!
Вижте ги новобранците. Вие, гласоподавателите ги изритахте от Народното събрание, а те, нахални и нагли като кърлежи, са си все там, на екрана, приказват назидателно и дават умни препоръки, без някой да им ги е желал. Всеки ден, от екрана, като членове на фамилията ни са, и плюят ли, плюят:
Номер 1 ефирен дървен мъдрец е Вечната (политическа) Амбър РУМЕН ПЕТКОВ, непробиваемият боец на Партията, нищо че ѝ изневери и за власт отпраши в дублиращия тим, воден от Георги Първанов, нарекъл се АБВ! Алтернатива били някаква! Същият Румен Петков, който популацията с цялостно право и доста тъкмо назова " Пикаещият в шадравани "! Политикът, от който всичко, до което се допре, гори и изсъхва. Същият Румен Петков, който като министър на вътрешните работи в Станишковия кабинет се черпеше - на маса и на крайник - с мутрите в страната, а един път дори персонално отиде на крайници на една баш мутра, мутра шеф на държавна работа, сякаш засекретена, която пък след това - с цел да се оправдае и да се опази - Румен, мастит министър на вътрешните работи, осветли като конфиденциален сътрудник на службите, заради което - нямаше по какъв начин! - трябваше да си отиде от просторния шефски кабинет на ул. " 6 септември "! След него реанимираха министерството цели шест месеца!
А Румен по този начин и не мирна, след това съобщи Партията-майка за една нощ (и след една яка разпивка), същата майка, която съвсем 30 години го хрантутеше и държеше високо в партийната подчиненост, първо като кмет, областен и регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Плевен, а след това и като постоянен член на висшия орган на партията. И през днешния ден, а в действителност постоянно, този (Р)умен просто не си затваря устата, надали не всяка заран е по някоя телевизия и приказва ли приказва - какви са тия хора бе, никой не ги желае и не ги избира, а те все начело се бутат, огромен експерт по всичко е този Румен Петков - където и да го бутне водещият, все недостатъци на ръководещите намира... А хората го гледат и слушат, слушат и гледат и са радостни и щастливи - че ориста, въпреки и късно, ги е освободила от този следващ невзрачник, който знае единствено да лае, а думата му по този начин и не се чува! Голям шанс за българското посттоталитарно общество е, че тая латерна магика, тая нелечима политическа логорея Румен Петков е в действителност една нахална безгласна писмен знак!
Номер 2 на телевизионните плювачи е една друга Вечна Амбър - ТАТЯНА ДОНЧЕВА, успешно наречена от популацията на републиката " Адвокатката на Дявола ". Онзи ден в коридорите на Съдебната палата - отново по малките екрани - се видя по какъв начин защитаваше със зъби и нокти от напористите журалисти юридически подопечния си Гриша Ганчев! Сякаш хонорара ѝ като " юрист на дявола " наложително включва (освен словесните саможертви) и физическа отбрана на клиентелата.
И Татяна Дончева е час по час на екрана - и все едно и също споделя, този бил апаш, оня бил олигарх, третият пък - затулен сътрудник на Държавна сигурност и Централно разузнавателно управление на САЩ едновременно; хубаво но и на нея приказките ѝ не хващат дикиш измежду болшинството - това за следващ път се разбра на последните избори, оказа се, че и този път - както и предния - сърцето си на някогашната членка на управлението на Българска социалистическа партия са дали... под един % от имащите право на глас. От което следва едно напълно разумно и закономерно предложение - за какво тези палави малките екрани и най-много техните още по-палави водещи не внимават повече като канят някого на екран? Иначе всички ние, феновете и слушателите, ставаме жертви на провалените упоритости на неуспели политици; ставаме принудително слушатели на рецензиите им, провокирани от неуспеха им на следващите избори!
Номер 3 на дървените философи е АТАНАС АТАНАСОВ, чиито прякор измежду популацията е, да ни прости и нищо персонално - Наско Дребния! Наско ги бие всичките си съперници. Ако го слуша човек и му има вяра, в тази жалка държавица не е останал нито един здравомислещ, няма даже и намек за нещо позитивно, което да се случва или да следва да се случи. Той беше удовлетворен от властта само, когато дружно с Иван Костов управляваше. Е, тогава власта и властимащите нямаха равни, всичко ѝ беше изрядно и по правилник на страната! На Наско Атанасов са му криви и най-праведните - щом те, а не той, са овластените; където и да бодне, все гной изтича, всичко друго в политиката е сган, която краде публични поръчки, манипулира с мръсни способи публичното мнение, и забележете - продава националните ползи НЕ НА КОГОТО ТРЯБВА! И Наско с партията, на която по-късно дори стана ръководител, стигна кота до под един % на парламентарните избори - всичко това като че ли с цел да потвърди за следващ път, че хората и по този начин нареченото публично мнение са нещо велико, недосегаемо и непробиваемо, т.е. - че народът знае по кое време по какъв начин да реагира, на лъжите с сопа, на истината - да дава късмет и на нея да залага! Нищо, сторено и казано от хората, не е ерзац, не е мимикрия, или пък фалшификат! Ето това и Наско, и Радан, а и менторът им Костов е извънредно време да осъзнаят, и - за какво не - да се пенсионират политически! Дали са проработили за пенсия - не е ясно, но дано пробват!
И тъй като стана дума за Радан - Кънев, несъмнено, кой различен, няма втори като него - и той често-често се изживява и страда по малките екрани. Напоследък по-рядко, очевидно събира сили. Радан не ще да си признае, че загуби битката, борбата сиреч, която, благият, водеше, най-много със себе си. Така и не се разбра, Радане, кой си ти и защо се бориш - ще го има ли прословутият ти " нов десен план ", на чакащите го им писна да чакат, доста дълго го мъдриш, и единствено не казвай, че той е бил това, до което в последна сметка, извънпарламентарно, достигнахте вие от ДСБ - сходно на Путин и Медведев, двама ваши " твърди любимци ", вие двамата с Наско Атанасов просто да си размените местата - той от зам.-председател да стане ръководител, а ти от ръководител да станеш зам.-председател на ДСБ! Егати плана, чак да ви завиди човек - и на вас, ръководителите, в частност, и на партията ви - като цяло!
Автор: Валентин Стоев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР