nauka.offnews.bgСнимка: SkyDriveЯпонското правителство инвестира средства в разработването на летящи автомобили

...
nauka.offnews.bgСнимка: SkyDriveЯпонското правителство инвестира средства в разработването на летящи автомобили
Коментари Харесай

До три години летящите автомобили може да станат факт в Япония

nauka.offnews.bg

Снимка: SkyDrive

Японското държавно управление влага средства в създаването на летящи коли с задачата футуристичното транспортно средство да бъде пуснато на пазара още през 2023 година, съобщават Japan Times.

По света се създават редица концепции на летящи коли от водещи компании като Airbus, Boeing и Uber.

Мечтата за изминаване на дребни дистанции с транспортни средства, способни да изхвърчат и кацат отвесно, е жива - изключително в Япония.

Компанията SkyDrive, един от най-новите японски стартъпи, фокусирани върху летящите коли, неотдавна показа двуместния си модел SD-XX с размер на елементарен автомобил и дарба да измине няколко десетки километра при скорост 100 км/ч. От компанията се надяват да извършат първия тестов полет това лято.

" Обмисляме да въведем услуга за въздушни таксита в огромните градове като Осака или Токио, като първите полети ще са над морето, тъй като би било прекомерно рискoвано внезапно да стартираме да летим над доста хора ", изяснява изпълнителния шеф на SkyDrive, Томохиро Фукузава (Tomohiro Fukuzawa), някогашен инженер в Тойота.

Той отбелязва и че процесът на създаване се " форсира бързо с повишението на броя на личния състав в компанията ".

От стартъпа възнамеряват да стартират с двупосочни пътувания до разнообразни паркове, в това число и Universal Studios Япония.

" Първоначалният модел ще лети на процедура на автопилот, само че той не е 100% самостоятелен, защото ще е належащо водачът да прави маневри при положение на акцидент да вземем за пример ", изяснява Фукузава.

Целта на компанията е да продаде най-малко 100 от транспортните средства до 2028 година, като цената на едно ще е колкото на " безценен автомобил " съгласно шефа на компанията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР