nauka.offnews.bgПрез последните седмици всички се запознахме с онази крива във

...
nauka.offnews.bgПрез последните седмици всички се запознахме с онази крива във
Коментари Харесай

По-строгите мерки дават повече надежда за изкореняване на епидемията

nauka.offnews.bg

През последните седмици всички се запознахме с онази крива във формата на камбана, която би трябвало да бъде изравнена, с цел да падне под сериозния потенциал на националната здравна система. До края на предходната седмица управлението на Англия твърдеше, че това може да се реализира посредством намаляване на ефектите от епидемията Covid-19 и че няма потребност да се пробва обезсърчаващата задача да се изкорени изцяло.

Въпреки това, проучване, публикувано в същия ден, когато държавното управление на Англия разгласи по-строги ограничения, в сравнение с уточни предходната седмица, хвърля мрачна светлина върху тази концепция. Изследването на екипа от Имперския лицей на реакциите на Covid-19 намира, че тактиките за намаляване на ефектите са рисково незадоволителни, което може да докара до надхвърляне на потенциала на националната здравна система осем пъти и може да докара до най-малко 250 000 смъртни случая във Англия. Вместо това, споделят откривателите, би трябвало да опитаме и вярно да потушим епидемията, като използваме композиция от ограничения, които ще би трябвало да останат в действие доста дълго време.

Може би е изненадващо като се има поради какъв брой от дълго време към този момент вирусът внася безпорядък в някои страни, че до заключението се доближава едвам през последните няколко дни, въз основа на опита в Италия и Англия и по-подробна информация за потенциала на националната здравна система.
Резултатите в резюме
Екипът, изравен зад изследването, преглежда две тактики, които може да се подхващат против заболяването. Първата е угнетяване, което има за цел да обърне наклонността на епидемията като понижи броя на случаите до доста дребен или даже изцяло да изкорени заболяването. Втората е намаляване, което има за цел единствено да забави растежа на епидемията, като облекчи натиска върху системите за опазване на здравето, като в това време отбрани застрашените.

Що се отнася до смекчаването, екипът откри, че оптималната минимална композиция от ограничения е изолирането на подозрителните случаи, домашната карантина за живеещите в същото домакинство на съмнителните случаи и общественото разграничаване на възрастните хора и други хора с висок риск. Резултатите от тази оптимална композиция от ограничения могат да понижат пиковото търсене на медицински грижи с 2/3, а смъртните случаи - с 1/2.
В началото това звучи добре, само че даже смекчената зараза би довела до гибелта на минимум 250 000 и претоварване на върховия потенциал на националната здравна система осем пъти.


Тази графика демонстрира разнообразни сюжети на тактиката за намаляване за Англия, показващи условията за кревати за интензивно лекуване (ICU). Синята област е тримесечният интервал, в който се допуска, че тези ограничения ще продължат. Графиката е от статията, отчитаща резултатите от новото изследване.

Ако е допустимо, заключават създателите на проучването, страните, които към момента могат да създадат това, е по-добре да се опитат да потушат епидемията. Тук най-хубавата композиция от ограничения е по-тежка: уединяване на инфектираните хора и карантина за техните фамилии, обществено разграничаване на цялото население и вероятно също затваряне на учебни заведения и университети (въпреки че екипът акцентира, че сходни закривания могат да имат негативен резултат върху националната здравна система, тък като здравните служащи с деца може да нямат опция да вървят на работа).
Проблемът с тази тактика за угнетяване е, че ще тези ограничения би трябвало да се ползват, до момента в който имунизацията стане необятно налична - и това може да стане след 18 или повече месеца.
Посочва се, че възбраната за всеобщи събирания ще има относително дребен резултат, защото времето, което хората прекарват в непосредствен контакт на такива събирания, е малко спрямо контактите, които хората имат вкъщи, в учебно заведение или на работа.



Тази графика демонстрира сюжети на тактиката за угнетяване за Англия, показващи условията за кревати за ICU. Щтрихованата зона е петмесечният интервал, в който се допуска, че тези ограничения остават в действие. Графиката е от статията, отчитаща резултатите от новото изследване.

 

Цялата публикация ТУК

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръж
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР