nauka.offnews.bgНа 31 октомври светът празнува Деня на тъмната материя.Всичко, което

...
nauka.offnews.bgНа 31 октомври светът празнува Деня на тъмната материя.Всичко, което
Коментари Харесай

Честит Ден на невидимото, на тъмната материя

nauka.offnews.bg

На 31 октомври светът чества Деня на тъмната материя.

Всичко, което виждаме - звезди, планети, тикви, паяци и мрежи е направено от материя. Материята обаче образува единствено 5% от Вселената. А останалата невидима част от Вселената?

На или към 31 октомври 2019 година светът ще чества историческия лов на това невидимо нещо, което учените назовават ​​тъмна материя. Над 110 световни, районни и локални събития от институции и хора, които желаят да ангажират обществеността в полемики за това, което към този момент знаем за тъмната материя и актуалните и бъдещите опити, които се стремят да разгадаят нейните секрети.

Тъмната материя е една от най-притеснителната част от физиката. Очаква се тя да съставлява към една четвърт от невидимата Вселена, а останалото е нещо още по-объркващо, известно като тъмна сила. Физиците още не са я следили непосредствено, въпреки че оставя диря в метода, по който се държат галактиките, разбягвайки се в разнообразни направления. С други думи, тъмната материя наподобява " се крие " пред очите ни.

Посетете darkmatterday.com за да разберете по какъв начин учени от изследователските институти по света търсят невидимото.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР