Науфал Захри и преводачът от марокански внесоха тотално объркване в

...
Науфал Захри и преводачът от марокански внесоха тотално объркване в
Коментари Харесай

От последните минути! Пловдивският съд след много смут реши съдбата на мароканския джихадист от ИДИЛ

Науфал Захри и преводачът от марокански внесоха тотално комплициране в пловдивския апелативен съд. Над половин час преводачът отговаряше на въпросите на съда и на Захри, който обаче не можеше да разбере какво му приказват или се правеше, че не схваща. Въпреки многократните опити на магистратите, да обяснят на упрекнатият във връзки с ИДИЛ, че хасковският областен съд му е наложил 90 дни арест, само че юристът му апелира и желае 40 дни арест, Захри по този начин и не проумя какво му превеждат. Няколко пъти сподели на съда, че желае да остане 90 дни в българския арест, след това сподели, че желае 40 дни.

Беше му обяснено, че макар решението на съда за 90 дневен арест, той е търсен по искане на " Интерпол " за връзки с ИДИЛ, потвърдено е, че е бил в Сирия, разхождал се е с бомби на кръста, с оръжие и муниции. Бил е на по-висше равнище в групировката, към основната й дирекция.


В последна сметка стана ясно, че Захри желае да остане в България, само че това надали ще се случи, защото се чака скоро мароканските служби да изискат екстрадацията му.

На второто през днешния ден съвещание най-сетне се яви длъжностен бранител, който сподели, че доста за малко е видял мароканеца и е приказвал с него. Пловдивският апелативен съд преди малко реши да остави за период на 90 дни оставянето на Науфал Захри в ареста и по този начин удостовери решението на хасковските съдии.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР