Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура към Катедра Икономика

...
Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура към Катедра Икономика
Коментари Харесай

Енергийната трансформация в България събира водещи експерти в сектора на форум в УНСС

Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура към Катедра „ Икономика на превоза и енергетиката " на УНСС провежда Научен конгрес „ Енергийната промяна в България в подтекста на проекта RePowerEU " взаимно със Съюза на икономистите в България и Министерство на стопанската система и промишлеността. Форумът ще се организира на 27.02.2023 година от 10.00 часа в Голяма конферентна зала в УНСС и ще бъде открит от Никола Стоянов, министър на стопанската система и промишлеността, и проф. доктор Димитър Димитров, ректор на университета.

Форумът включва два панела, като в тях ще вземат присъединяване представители на управленията на Електроенергиен систематичен оператор ЕАД, Държавна консолидационна компания, Българска федерация на индустриалните енергийни потребители, Институт за енергиен мениджмънт, Министерство на стопанската система и промишлеността, Институт за стопански проучвания към Българска академия на науките, Българска асоциация в атомната промишленост, Съюза на икономистите в България, Българско геополитическо сдружение, вложители и учени от разнообразни структури в страната и чужбина.

Ръководител на плановата самодейност е доцент доктор Владимир Зиновиев, Директор на Научноизследователския център по енергиен бизнес и инфраструктура към катедра „ Икономика на превоза и енергетиката " на УНСС. За значимостта на форума той акцентира: „ Планът RePowerEU не е насочен единствено към енергийната промишленост, а директно ще повлияе на всеки бранш на стопанската система ни през идващите 15 години. "



С оглед нуждата от бърза реакция от страна на България в подтекста на проекта RePowerEU и отразяването на заложените в него цели в обновените версии на националния проект за възобновяване и резистентност ще се дискутират следните тематики:

· Зеленият амоняк и различни горива в процеса на енергийна промяна

· Въздействието на проекта RePowerEU върху българската електроенергийна система

· RePowerEU и конкурентоспособността на енергоинтензивната промишленост

· Въглищата и енергийната сигурност в подтекста на RePowerEU - особености на българския метод

· Замяна на доставките от Газпром и дълготрайните вероятности за диверсификация

· Зелената договорка и ускоряването на енергийния преход посредством проекта RePowerEU

· Българската стопанска система в новата енергийна пазарна действителност: императиви за промени

· Ролята на проекта RePowerEU в развиването на българската промишленост

Събитието е гратис, само че се изисква предварителна регистрация на страницата на Научноизследователския център по енергиен бизнес и инфраструктура на УНСС:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР