Научноизследователският кораб Св. Св. Кирил и Методий“ с бордови номер

...
Научноизследователският кораб Св. Св. Кирил и Методий“ с бордови номер
Коментари Харесай

Корабът „Св. Св. Кирил и Методий“ акостира на българската антарктическа база на о. Ливингстън

Научноизследователският транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “ с бордови номер 421 застана на котва в Южния залив на о. Ливингстън пред Българската антарктическа база „ Св. Климент Охридски “ в 07:00 ч. локално време. Това заяви за Българска телеграфна агенция флотилен адмирал Медникаров, шеф на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". 

С акостирането на кораба приключи следващият стадий от прехода на ник 421, като част от 32-та Българска антарктическа експедиция до ледения континент Антарктида.

Екипажът на кораба стартира разтоварване с работни лодки на логистичния екип на експедицията и тяхното съоръжение и хранителни запаси, които ще пристъпят към отваряне въз основата. След това ще разтовари хранителни хранителни запаси за Испанската антарктическа база „ Хуан Карлос I “, която е прилежаща на нашата на о. Ливингстън.

Очаква се до часове Българската антарктическа база да бъде развърната и приведена още веднъж в употреба за новия антарктически сезон. Паралелно стартира работа и по осъществяване на заложените научни планове. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР