Научно-практически семинар на тема: Предимства, проблеми и предизвикателства при обучението

...
Научно-практически семинар на тема: Предимства, проблеми и предизвикателства при обучението
Коментари Харесай

ОДК проведе научно-практически семинар в електронна среда

 Научно-практически семинар на тематика: " Предимства, проблеми и провокации при образованието на деца и възпитаници в електронна среда от разстояние ", организира ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна.

Семинарът, който е обичаен и се състоя за XI поредна година, за пръв път се организира посредством платформа за видеоконферентна връзка. Събитието бе намерено от госпожа Монка Николова, шеф на ОДК.

В два обособени панела бяха показани отчети на преподаватели от другите посоки, по които се прави образованието в ЦПЛР. Всеки от ръководителите на школи показа скъпи практики и специфики от работата си в електронна среда. Бяха откроени кои са плюсовете и минусите при сходен жанр образование.

Преподавателите по кино, спектакъл, танцови изкуства, хорово пеене, художествено писане, снимка и вяра, сполучливо са минали техническата преграда при подготовката на подрастващите, само че бяха сложени въпросите и за " титаничния дуел сред техническия талант и човешкото в индивида “, както и за носталгията по " живия контакт “ и " живата връзка “.

Привличането на родителите в педагогическата работа е един от позитивните аспекти на електронното образование. " За пръв път те имаха опция в дълбочина да се срещнат с големия труд, който поставяме и да бъдат наш коректив “, означи Монка Николова. Тя уточни още, че за в бъдеще би трябвало да се върви към съчетаване на новите благоприятни условия, които предлага електронната среда от разстояние, с присъствената форма на образование.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР