Научните работници да влязат в класДа има два пъти по-малко

...
Научните работници да влязат в класДа има два пъти по-малко
Коментари Харесай

Учителите в пенсия - два пъти по-малко до 2 години

Научните служащи да влязат в клас
Да има два пъти по-малко пенсионери учители, които преподават в клас, до 2 години, предвидиха от Синдиката на българските учители пред “Труд news ”. Тенденцията в тази посока сочи, че всяка година, въпреки да остават резистентен брой, в действителност връщащите се към специалността пенсионирани педагози понижават.

“Преди 7 години пенсионерите учители в системата бяха 3500, в този момент са към този момент 2500, уповавам се след 2-3 години да стигнем до 1000 пенсионери ”, уточни ръководителят на СБУ Янка Такева.

По думите є сега една трета от учителите у нас са младежи, под 35 година, като картината в образованието сочи, че в с учениците работят три поколения.

“Редно е там, където нямаме учители, да се престраши висшето обучение или научните служащи да влязат в учебно заведение. От 2 години има такива образци в нашите учебни заведения, тъй като няма учители по физика, да вземем за пример. В София, във Френската гимназия млад академик по физика, с изключение на да работи в лабораторията, преподава физика на френски на учениците ”, описа Такева.

Въпреки нарастването на заплатите в бранша, това към момента не е водещ фактор университетските фрагменти да избират специалността си, точно по тази причина би трябвало да се работи още в тази посока, считат от СБУ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР