Научна конференция с международно участие на тема: 20 години България

...
Научна конференция с международно участие на тема: 20 години България
Коментари Харесай

Днес ще започне научната конференция на тема „20 години България в НАТО и НАТО в България“

Научна конференция с интернационално присъединяване на тематика: „ 20 години България в НАТО и НАТО в България “ ще се организира във Военната академия „ Г. С. Раковски “ и Централния боен клуб от през днешния ден до 4 април . Престижният теоретичен конгрес се провежда обичайно в навечерието на патронния празник на Военната академия 14 април – рождената дата на идеолога на българското национално-освободително придвижване Георги Раковски.

Тази година фокусът на годишната научна конференция е подложен върху отбелязването на 75-ата годишнина от сключването на Вашингтонския контракт /1949 г./ и на 20-ата годишнина от участието на България в НАТО. Тематиката на форума е изключително настояща в подтекста на военните дейности в Черноморския район, както и на желанието на страни в района да се причислят към стопански и отбранителни съюзи.

От българска страна във форума ще вземат участие представители на Министерството на защитата, Българската войска, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, бизнеса, университетските среди, университетски институции и сътрудници на академията. Участниците в научните посоки са български и задгранични специалисти и учени, които ще показват своите проучвания и разработки и ще дискутират проблеми, пред които сме изправени в актуалния свят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР