Научила съм, че можеш да разбереш много за човек по

...
Научила съм, че можеш да разбереш много за човек по
Коментари Харесай

10 вдъхновяващи мисли на Мая Анжелоу

" Научила съм, че можеш да схванеш доста за човек по метода, по който се оправя с три неща: дъждовен ден, изгубен багаж и оплетени коледни лампички. "

" Няма по-голяма мъка от това да носиш неразказана история в себе си. "

" Научих, че хората ще не помнят какво сте споделили, хората ще не помнят какво сте създали, само че хората в никакъв случай няма да не помнят метода, по който ги карате да се усещат. "

" Всеки път, когато една жена отбрани себе си и правата си, без безусловно да знае, без да го декларира, тя пази правата на всички дами. "

„ Куражът е най-съществен от всички полезности, тъй като без кураж не можеш да практикуваш останалите полезности с неизменност ”

" Може да не контролираш всички неща, които ти се случват, само че не можеш да бъдеш лимитиран от тях. "

" Предразсъдъците са задължение, което обърква предишното, заплашва бъдещето и прави сегашното недостижимо. "

" Не можеш да простиш, без да обичаш. И не приказвам за прочувственост. Искам да кажа, че би трябвало да имате смелостта да станете и да кажете „ Аз прощавам. Приключих с това. “

" Няма по какъв начин да изразходваш творчеството си. Колкото повече я използваш, толкоз повече придобиваш.''

" Имай задоволително храброст да повярваш на любовта още един път, и постоянно още един път. "

Мая Анджелоу (4 април 1928 - 28 май 2014 г.) е афроамериканска писателка, социална деятелка, защитничка на правата на дамите и афроамериканците. През дългия си потребен живот тя е вдъхновявала президенти, политици, публични фигурни, милиони онеправдани и угнетени хора по света. Самата тя не е приключила университет, само че има над 33 почетни трофеи от висши учебни заведения по света, а книгите й се учат в американските учебни заведения. Почина на 86 години и светът загуби една остроумна, състрадателна, борбена жена, предходна през пъкъла на живота, само че останала вярна на себе си и концепциите си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР