Научихме за смъртта на съоснователя на Intel Гордън Мур. Той

...
Научихме за смъртта на съоснователя на Intel Гордън Мур. Той
Коментари Харесай

На 94 години почина Гордън Мур – съосновател на Intel и създател на Закона на Мур

Научихме за гибелта на съоснователя на Intel Гордън Мур. Той умря предишния петък, 24 март, на 94-годишна възраст, заобиколен от фамилията си в дома си в Хавай. Гордън Мур има огромен принос в производството на полупроводниковите чипове, само че за елементарните хардуерни запалянковци той евентуално е най-известен като създател на по този начин наречения закон на Мур.

Още през 1965 година господин Мур отбелязва, че броят на транзисторите в интегралните схеми се удвоява на всеки 12 месеца. По-късно, през 1975 година, този индикатор е повишен на 24 месеца. Тази наклонност се резервира в продължение на доста десетилетия и макар софтуерните провокации и многочислените диспути, които пораждат, тя значително продължава и до през днешния ден.

„ Гордън Мур дефинира софтуерната промишленост с помощта на своята прозорливост и визия. Той способства за разкриването на мощта на транзисторите и въодушевяваше технолозите и бизнесмените в продължение на десетилетия “, съобщи основният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсинджър. „ В Intel оставаме въодушевени от закона на Мур и имаме намерение да го следваме, до момента в който периодическата таблица не се изчерпи “.

През целия си живот Мур отделя огромно внимание на планове в региона на науката и околната среда. Заедно със брачната половинка си той основава фондация „ Гордън и Бети Мур “, която от основаването си през 2000 година е дарила над 5,1 милиарда $ за благотворителни цели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР