Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не

...
Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не
Коментари Харесай

Атанасов: Има опити за дискредитиране на парламентарната република

Научих от малкия екран за консултациите при президента. Аз обаче не мога да отида. Днес следобяд имаме доста значим конгрес на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов ще бъдат главното ядро на диалозите при президента. Това сподели в BTV „ Тази заран “ съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов. Той съобщи, че има опити за дискредитиране на парламентарната република.



Работи се координирано от президентството за дискредитиране на парламентарната република и да се търси друга форма на ръководство. А политическата дестабилизация и политическата рецесия в България, която продължава към този момент две години, външно политически обслужва Русия, добави Атанасов.

Той разяснява и срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. Поканиха ни сътрудниците от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната смяна. Ние сме виновни хора и би трябвало да намерим метод да работим дружно. Не знам какъв брой пъти би трябвало да заявим, че единствената тематика, която се разисква, бе законодателната стратегия. Въпросът е да бъдат импортирани и да бъдат признати, сподели Атанасов.

Според него даже и не става дума за помирение с ГЕРБ, а за законодателен естествен развой. Затова срещата е била да се уточнят заложените в стратегиите на двете политически сили тематики.

За хора като мен, това, че Борисов се появява в Народното събрание, е извънредно дразнещо, само че не съм в Народното събрание, с цел да показвам моите персонални терзания. Ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели, че ще работим, с цел да има устойчива власт, сподели Атанасов.

Той изясни, че чакат ръководител на парламентарната комисия да е техен представител и че те са предложили излаз от рецесията с ръководителя на Народно събрание.

Подкрепихме избора на Росен Желязков, като потвърдиха от ГЕРБ, че ще се съблюдава промяната на ротационен принцип, сподели той.

Атанасов изясни, че след 3 месеца Никола Минчев би трябвало да е на председателското място. Той посочи, че има два разновидността или до лятото да има кабинет и отново избори, или по-дълъг небосвод за държавно управление.

Той добави, че първи мандат с Бойко Борисов няма да поддържат, само че към този момент са провели разискване за това каква ще е реакцията на ПП-ДБ, в случай че вторият пристигна при тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР