Научете това момче на маниери, апелира турският президент Реджеп Ердоган,

...
Научете това момче на маниери, апелира турският президент Реджеп Ердоган,
Коментари Харесай

Ердоган размаха пръст на канцлера на Австрия: Това момченце да се научи на обноски

Научете това момче на обноски, моли турският президент Реджеп Ердоган, написа анкарският в. Хюриет. Държавният глава на югоизточната ни съседка прикани немското държавно управление на Ангела Меркел да упражни въздействие върху австрийския министър председател Себастиан Курц.
Поводът за думите на турския водач е решението на премиера на европейската страна Себастиан Курц разгласи на 8 юни за закриването на седем джамии. Решението бе стимулирано с обстоятелството, че мюсюлманските храмове бяха финансирани от чужбина. Една от джамиите бе обвързвана с крайнодясната турска организация "Сивите вълци ", която стои зад атентата против папа Йоан Павел II от 13 май 1981 година Освен това Виена изгони и няколко имами.
"Аз дефинирам дейностите на Виена като начало на война на кръста против полумесеца. Ние няма да позволим 250-те хиляди наши братя в Австрия да бъдат оставени на произвола на ориста и поради това няма да стоим със скръстени ръце ", безапелационен бе Ердоган през вчерашния ден в Истанбул по време на ифтар (вечеря, която поставя края на дневните пости по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан). Курц, който е 31 години, е най-младият министър председател в Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР