Научете се да се харесвате на останалите. Това ще ви

...
Научете се да се харесвате на останалите. Това ще ви
Коментари Харесай

Успехът има човешко лице

„ Научете се да се харесвате на останалите. Това ще ви помогне неимоверно в бизнеса, във връзките ви и в живота. ” Съветът е на  Дейв Керпън  – създател на два бестселър на „ Ню Йорк Таймс ”. Отправя го в LinkedIn.

Керпън споделя, че поради последната си книга е интервюирал десетки бизнес водачи и сполучливи експерти, които имат достижения в общуването. Целта му? Да дефинира кое ги прави толкоз харесвани. От този въпрос би следвал и отговорът кое прави фирмите им толкоз сполучливи. Той споделя, че всички значими концепции, причина за възникването на благосклонности, почитание и положителни резултати в бизнеса, в действителност са елементарни. Въпреки това, в името на приходите или на счетоводния доклад, хората постоянно ги губят от взор. Става дума за дейности и послания, които им придават човешки облик. 

И по този начин, по какъв начин да изградим облика на приятния за другарство човек, с цел да оставяме другите с положително усещане и да градим отлична известност?

Тук следват 11-те най-важни правилото на положителните и харесвани хора, съгласно Керпън.

1. Изслушване.  „ Когато хората приказват, слушайте деликатно. Повечето хора в никакъв случай не слушат ”, е споделил Ърнест Хемингуей. Думите му са годни и през днешния ден. Това е фундамента на всяка добра връзка и връзка с различен човек.

2. Умение за описване на истории.  Това е „ най-силният метод да се слагат хрумвания в света през днешния ден ”, съгласно Робърт Макафий Браун. Нужно е за продажбата на артикули, пласирането на планове, стартирането на акции и мотивирането към дейности измежду останалите.

3. Автентичност.  „ Нямах концепция, че да бъда същинското си аз може да ме направи толкоз богата, колкото станах! Ако имах, щях да съм го направила доста по-рано ”, споделя Опра Уинфри. Уязвимостта и човечността са отличителни черти на мощния човек. Те основават положителна, привличаща сила. Клиенти, сътрудници и медии постоянно желаят да оказват помощ на индивида с същинско лице да успее.

4. Прозрачност.  „ Когато си дребен в бизнеса, нямаш по-страхотен лост за придвижване от истината ”, е съветвал Джон Уитиър. Откритостта и честността на ръководителя вършат чиновниците и клиентите по-щастливи.

5. Отборна игра.  Защото единиците играят мача, само че тимовете побеждават. Човекът се харесва, когато разрешава на останалите да заблестят, окуражава новаторските им хрумвания, практикува примирение и следва екипните правила.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР