NaturaSi е разположен на 240 кв. метра и предлага над

...
NaturaSi е разположен на 240 кв. метра и предлага над
Коментари Харесай

На 7 юли отваря нов биосупермаркет в София

NaturaSi е ситуиран на 240 кв. метра и предлага над 4000 биологично сертифицирани продукта

Още по тематиката
Първият физически обект на онлайн платформата за чиста храна предлага над 500 продукта

Търсенето на органични артикули трайно се усилва

На 7 юли в София ще бъде открит супермаркет, който ще предлага единствено биопродукти. Това е първият в България и първият чуждестранен франчайз на NaturaSi - най-голямата верига супермаркети в Италия, профилирана в продажбата на органични храни, заяви за " Капитал " Марина Банчева, която стои зад плана дружно със брачна половинка си Милан Тасков.

На 240 квадратни метра

Българският магазин NaturaSi е ситуиран на 240 кв. метра повърхност и се намира на " Симеоновско шосе " 72. В него се оферират над 4000 биологично сертифицирани продукта – пакетирани (паста, ориз, бобови, зърнени, консерви) и насипни храни (ядки, сушени плодове, зърнени, бобови), козметика, битова химия, храна за домашни любимци, пресни плодове и зеленчуци, деликатеси, бебешки артикули, посочи Марина Банчева.

" Целта е да купиш всичко, от което се нуждаеш, без да четеш етикетите, тъй като знаеш, че всичко в магазина е биосертифицирано. Това е улеснение, изключително за работещите хора, защото няма да им се постанова да обикалят разнообразни обекти, с цел да си набират нужното ", разяснява Марина Банчева.

Вносните оферти са основно от Италия, Франция, Германия, само че в магазина ще се продават и български органични артикули. " Засега стартираме с към 15 биопроизводители, само че сме отворени за всяко сертифицирано стопанство без значение от размера му ", уточни Марина Банчева. По думите й доставчиците няма да заплащат входна такса, с цел да продават. " Биопроизводителите дефинират целесъобразна продажна цена, която ние не надхвърляме, а комерсиалната отстъпка е приблизително 20% ", сподели Банчева.

По предписание биопродуктите са по-скъпи от стандартните поради рестриктивните мерки в производството, които водят до по-ниски добиви и повече ръчен труд. " Като пряк представител на NaturaSi обаче ние заобикаляме медиаторите по веригата, което ще ни разреши да предложим по-конкурентни цени. Освен това всеки месец в обекта ще се вършат промоции на 40 продукта и тогава комерсиалната отстъпка, която получаваме от NaturaSi, ще се трансферира върху цената и ще дава в допълнение понижение ", изясни Марина Банчева.

В предната част на NaturaSi е обособено бистро, в което се оферират италианско биокафе, органични салати, сандвичи. Търговският обект разполага с паркинг с 10 места и работи от 9 до 21 часа всеки ден без неделя. Работните места ще бъдат пет.

Инвестиции и проекти

Фотограф: Марина Банчева е приключила " История на изкуството " в Италия, а брачният партньор й Милан Тасков е IT инженер, дипломирал се в Израел. Идеята за франчайз на NaturaSi води до вписване на лична компания - " Веган милк " ООД. Досега фамилията е вложило в плана към 500 хиляди лева от спестявания – свои и на родителите. Сумата е предопределена за наемане на помещение, ремонт, съоръжение, доставка на артикули, наемане на личен състав, маркетинг, както и за франчайз такса (роялти) от 30 хиляди евро годишно.

Магазинът стартира работа в не изключително мощен сезон, когато мнозина отсъстват от столицата поради летните отпуски, само че това не е инцидентно. Очакват се сътрудниците от NaturaSi, които ще обучат на място работещите в супермаркета, изясни Марина Банчева и посочи, че самата тя към този момент е минала образование в Италия.
До края на август българският NaturaSi ще предложи и онлайн продажби. " Залагаме на оборот, задачата е повече хора да могат да си разрешат за пазарят здравословна храна ", споделя Марина Банчева. Плановете за 2018 година включват 3 млн. лева годишен оборот и разкриване на втори магазин в София.

" Веган милк " е общоприет представител на NaturaSi в България и може да отдава франчайз права на други искащи да развиват марката в страната. " Условията за това още не са конкретизирани, само че е ясно, че ще търсим съидейници – хора, които имат вяра, че всеки метър земя с биопроизводство е метър избавена земя ", споделя Банчева.

NaturaSi е учредена във Верона през 1992 година в началото под името ISIR. През 1993 година отваря първия в Италия супермаркет за биологични артикули - Naturalia. През 2000 година в Мадрид е открит първият чуждестранен обект на NaturaSi. През 2009 година компанията се слива с най-големия дистрибутор на органични и биодинамични артикули на едро в Италия – компанията ECOR. В резултат се основава най-голямата италианска компания, профилирана в производството и дистрибуцията на биологични и биодинамични артикули, която има към 500 лични и франчайз търговски обекти. Мотото на NaturaSi гласи " Най-добрите артикули за човешкото здраве са и най-хубави и щадящи за природата към нас ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР