Натуралните масла като какаово, кокосово, шипково и други са ценни

...
Натуралните масла като какаово, кокосово, шипково и други са ценни
Коментари Харесай

4 от най-добрите за здравето и визията естествени масла с ниска цена и как да ги използвате

Натуралните масла като какаово, кокосово, шипково и други са скъпи за кожата и косата и се ползват като част от грижата за хубостта от епохи. Чисти артикули, без добавени консерванти и аромати, без наличие на нездравословни съставки и субстанции, те са извор на здраве и хубост, в случай че знаете кои са подобаващи за вас и по какъв начин да ги прилагате.

Полезни ли са в действителност натуралните масла?
Как да почистим грима благодарение на натурални артикули
Почистването на лицето в края на деня е също толкоз значимо, колкото и подготовката му за нанасянето. Много дами пропущат да отстранен...
Прочети повече
Всички масла, когато са съобразени със положението и типа на кожата и косата ви, са потребни за тях. Полезността на маслата е потвърдена, а използването им датира от древността. Древногръцките спортисти са намазвали кожата си със зехтин преди надпревари, с цел да наподобява тя сияйна. Лекарите ги сочат като безвредно средство за навлажняване на кожата, което я подхранва и се грижи за здравето ѝ. При естествените масла има по-малък или нулев риск за пораждане на алергична реакция за разлика от другите козметични артикули. Маслата са по-добрият избор при алергична,  сензитивна кожа и при кожни раздразнения, когато са вярно подбрани.

Д-р Р. Ката, кожен лекар, ви поучава в действителност да обърнете внимание на типа и положението на кожата на лицето си, преди да прибегнете до приложимост на масла върху него. В идеалния случай бихте се съветвали с кожен лекар. Ако имате акне, съветът на доктор Ката е да не употребявате масла върху лицето си и да поглезите единствено тялото си с тях.

Кои са най-полезните естествени масла с ниска цена?

1.       Кокосово масло

Ценното масло е с преференциална цена и дейно деяние. То е с опияняващ мирис, мека текстура и подхранва идеално кожата ви. Важно е да го избирате студено пресовано и нерафинирано. Кокосовото масло е известно със своите антибактериални и антигъбични свойства. По-подходящо е за тялото, в сравнение с за лицето, което важи изключително в случай че страдате от акне. Не се предлага да се ползва и при мазна кожа, защото може да докара до задръстване на порите и кожни раздразнения – пъпки и обриви. При суха кожа то е благотворно за нея и възвръща свежестта и мекотата ѝ, правейки я кадифена.
Още хрумвания за лекуване на простуда и грип с етерични масла
Ароматерапията е един от методите за симптоматично лекуване на болести на горните дихателни пътища, свързани с простуда или грип. Ет...
Прочети повече
2.       Масло от слънчоглед

Проучване, оповестено в списанието Pediatrics Dermatology, сочи това масло като по-добра опция на зехтина за грижа за кожата на кърмачетата. Удачна е и използването при атопичен дерматит, защото не води до утежняване на положението на кожата. Богато на витамин Е, елементарно и пълноценно абсорбиращо се, маслото от слънчоглед попива в кожата, подхранва я отлично и се грижи за здравето ѝ.

3.       Масло от шипка

Това скъпо масло е известно със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, само че най-много с действието си, ориентирано против стареене на кожата. То защищава лицето ви от прибързано стареене, изглажда фините линии, овлажнява. Полезно е и при кожна екзема с помощта на есенциалните мастни киселини и антиоксидантите, които съдържа.

4.       Бадемово масло
Как да избера и употребявам етерични масла?
Изборът на етерично масло зависи от задачата – дали желаете да помогне за повишение на настроението ви или имате потребност от него като...
Прочети повече
Познато е на родния пазар и е скъпо за здравето на кожата. Използва се както за навлажняване и поддържане, по този начин и за масаж. Попива добре и не оставя мазни следи върху кожата. Текстурата му е по-лека от тази на маслото от ший, което го прави удачно и за кожата на лицето. Бадемовото масло е богато на калий, цинк, витамин Е и оказва помощ за запазване на младостта на кожата, както и за заличаване на фините линии от повърхността ѝ. Единствено следва да внимавате с него, в случай че имате алергична кожа. Пробвайте го в свивката на лакътя, преди да го нанесете по цялото тяло или лицето. Ако кожата не се зачерви или обрине в идващите 24 часа, умерено може да го нанесете върху тялото си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР