Натурализираният чеченец Ахмед Магамаев се класира за финала на турнира

...
Натурализираният чеченец Ахмед Магамаев се класира за финала на турнира
Коментари Харесай

Магамаев ще се бори за титлата, Янева и Милов в битки за бронза в Киев

Натурализираният чеченец Ахмед Магамаев се класира за финала на шампионата по битка свободен жанр в Киев (Украйна). В категория до 86 кг националът записа три победи, като на полуфиналите съкруши с механически туш 10:0 украинеца Мохамед Али за 2.03 минути. За купата Магамаев ще спори със Себастиян Йежержански от Полша.

В същата категория другият българин Джемал Али загуби на старта от грузинеца Саба Чикрадзе с 0:3 и отпадна.

Юлияна Янева, носителката на международната купа от по-горната категория до 72 кг, ще спори за бронзoвото отличие. На шампионата в Киев тя се бори в по-долната категория до 68 кг. Янева реализира две победи, а на полуфинала беше спряна с 6:9 от Мерим Жуманазарова (Киргизстан). В тази категория съперничката й завоюва златото на международната купа в Белград през декември.

До борба за бронза стигна и Кирил Милов в категория до 97 кг на класическия жанр. Още на старта той загуби от бъдещия финалист Узур Джузупбеков (Киргизстан) с 5:6. В идващия кръг противникът му преодоля и другия българин Мариян Маринов, а на полуфиналите се оправи и с олимпийския, международен и европейски първенец Артур Алексанян (Армения).

Останалите български представители не съумяха да стигнат до оценките в първия ден на конкуренцията.

Днес започват другите национали. На тепиха ще излезе трикратната европейска шампионка Биляна Дудова (57 кг), както и Едмонд Назарян и Иво Ангелов в категория до 60 кг типичен жанр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР