Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство NASA

...
Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство NASA
Коментари Харесай

NASA се готви да нанесе удар по опасен обект, летящ към Земята

Националното ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство NASA e оповестило, че има намерение да обезврежда метеорит, летящ към Земята. Това оповестява галактическата организация на формалния си уеб страница.

"Трябва да развием и отработим умения при положение на бъдещи закани. Стартирането на задачата DART (Double Asteroid Redirection Test) е планувано за 22 юли 2021 година ", осведомят от организацията.

Въпреки обстоятелството, че няколко изстрелвания на американското ведомство бяха анулирани заради обстановката с ковид, те не считат да отсрочват тази задача. По време на първия тест учените ще отработят демо версия, която ще помогне да схванат дали е допустимо да се употребява кинетичен удар за отклонение на метеорит от Земята.

Астероидът не заплашва популацията на нашата планета. Въпреки това той е добра цел за образование. По отношение на размера галактическото тяло е уместно за подготовка на защитната система на Земята в бъдеще от други метеорити, които могат да застрашат живота на планетата.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР