Националното учение на полските въоръжени сили с участието на въоръжените

...
Националното учение на полските въоръжени сили с участието на въоръжените
Коментари Харесай

Голямо учение на НАТО започва в Полша

Националното обучение на полските въоръжени сили с присъединяване на въоръжените сили на други страни Dragon-24 ще стартира в неделя, заяви Генералният щаб на полската войска.
Прочетете още
В учението ще вземат участие общо към 20 000 военнослужещи и 3500 военни машини от 10 страни от НАТО, в това число към 15 000 военнослужещи от полските въоръжени сили.

Полското министерство на защитата съобщи по-рано, че главните сили, участващи в учението, ще бъдат показани от 11-а бронекавалерийска дивизия на полските въоръжени сили, както и от специфичните сили, военновъздушните сили, военноморските сили и териториалната защита.

В учението ще вземат участие и съюзнически елементи, намиращи се в Полша, в това число бойната група на НАТО.

В изказване на министерството се споделя, че учението ще ревизира " взаимоотношението и осъществяването на бойни задания на сушата, във въздуха и в морето ", като военни интервенции ще се организират и в киберпространството.

Ученията ще бъдат " основен детайл " на най-голямото обучение на НАТО Steadfast defender-24 от 1988 година насам.

Те " не са ориентирани против никоя страна, а са проява на способността да се противодейства на всяка нападателна политика ", в това число на " провокативните дейности на Руската федерация ", акцентира министерството.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР