Националното тестиране на подрастващи, което е част от проекта на

...
Националното тестиране на подрастващи, което е част от проекта на
Коментари Харесай

Започва Турнир на талантите - финална фаза на националното тестиране за момчета, родени 2007 и 2008 г.

Националното тестиране на подрастващи, което е част от плана на комисията за Детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол за изследване, оценяване и селектиране на млади състезатели, навлиза във финалната си фаза за 2022 година От 29 юни в спортна зала " Левски София " стартира предварителен камп - необятна селекция, който ще приключи с " Турнир на гениите ". За него са селектирани 48 момчета, родени 2007 и 2008 година Те ще бъдат разпределени в 4 тима под управлението на четирима разнообразни треньори. Кампът от плана за национално тестиране ще продължи до 2 юли. Успоредно с тренировките тимовете ще изиграят и особено проведения " Турнир на гениите ".

Селекционерът на националния тим на България за момчета, родени 2007 година и 2008 година, Андреа Буратини ще участва персонално - ще има опция да следи срещите и да натрупа усещания, на база на които ще взема решения за националната селекция.

Кампът е директно след финалите на държавното състезание, а незабавно след завършването на " Турнира на гениите " стартира и подготовката на националния тим със селектираните от старши треньора състезатели.

С плана са ангажирани директно Евгени Иванов - ръководител на Комисия Детско-юношески волейбол и членовете на комисията Николай Иванов и Драган Иванов.

Треньори на образуваните четири тима за " Турнира на талните " са Десислава Величкова, Анета Германова, Димитър Узунов и Пламен Великов.

" Националното тестиране дава по-широк взор върху набора - необятен мониторинг на тази възраст, а в това време е и огромна помощ за националния селекционер ", съобщи Евгени Иванов.

" Полагаме положително начало, което, мощно се надявам, ще продължи през годините. При селектирането на децата би трябвало да се обърне внимание на безусловно всички занимаващи се с волейбол в България. Искаме да изпипаме всичко в елементи, с цел да може това да се трансформира в артикул ", сподели Николай Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР