Националното тактическото учение с бойни стрелби Strike Back 21 бе

...
Националното тактическото учение с бойни стрелби Strike Back 21 бе
Коментари Харесай

Военнослужещи от три държави гордо развяха националните си знамена при откриване на учението Strike Back 21

 Националното тактическото обучение с бойни стрелби Strike Back 21 бе намерено с публична гала през днешния ден, 26 май 2021 година, на образователен полигон " Корен “, с присъединяване на военнослужещи от България, Гърция и Румъния.

Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден военачалник Стоян Шопов, който е и офицер провеждащ учението одобри строя от подполковник Светослав Годинов – пълководец на 31-ви  механизиран батальон и поздрави военнослужещите.

" По време на тактическото обучение " Strike Back 21 21 " общите ни старания ще бъдат ориентирани към развиване на уменията на военнослужещите от армиите на България, Гърция и Румъния за взаимно осъществяване на задания, както и за повишение на оперативната съгласуемост на щаба на батальона и командирите при обмисляне и ръководство на многонационални формирования “, сподели бригаден военачалник Шопов и приветства с добре пристигнали на българска земя военнослужещите от Гърция и Румъния. Той пожела на участниците здраве, безпроблемна взаимна подготовка и шанс и посочи своята увереност, че няма да пожалят сили и сила за реализиране на задачите на тактическото обучение.

Под звуците на националните химни на страните-участнички, изпълнени от военния духов оркестър на бригадата, бяха издигнати националните знамена на България, Гърция, Румъния и знамето на учението " Strike Back 21 “.

С прекосяването си в церемониален марш военнослужещите от трите народи, участващи в учението демонстрираха своята подготвеност и висока мотивация за една извънредно динамична подготовка.

На церемонията по откриването участваха полковник Стоян Стоянов от Командването на Сухопътните войски, старшите национални представители на Република Гърция и Румъния, подполковник Валери Антонов – пълководец на УП " Корен “ и офицери от ръководството на 2-ра механизирана бригада.

Директор на учението е полковник Емил Симеонов – заместник-командир на

2-ра механизирана бригада.

Учението " Strike Back 21 " се организира по мним сюжет, създаден на основата на общия сюжет за осъществяване на серията свързани учения " DEFENDER EUROPE 21 ".

В тактическото обучение ще вземат присъединяване до 780 военнослужещи и до 210 единици техника от състава на 31-ви механизиран батальон, 20-ти самоходен артилерийски дивизион, 42-ви механизиран батальон, обслужващи и осигуряващи формирования от състава на 2-ра  Тунджанска механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, танков взвод от Гърция, механизиран взвод от Румъния, както и до 8 единици летателни средства от Военновъздушни сили.

На 4 юни 2021 година ще бъде Денят за демонстриране на качества от  31-ви  механизиран батальон и придадените формирования.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР