Националното сдружение на общопрактикуващите лекари се обяви против предвидените средства

...
Националното сдружение на общопрактикуващите лекари се обяви против предвидените средства
Коментари Харесай

Личните лекари са против минимално увеличения си бюджет

Националното съдружие на общопрактикуващите лекари се разгласи срещу плануваните средства за първична извънболнична помощ в бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година в размер на 200.2 млн. лева и упорства за нарастване с 25 млн. лв..

“Категорично показваме своето противоречие с минималното нарастване на избрания бюджет за извънболнична здравна помощ като цяло и в частност символичното нарастване, което може да бъде несъмнено като изчезнало в бюджета за първична помощ “, декларират от сдружението. Те показват, че нарастването от 200 000 лв. е 0.008 % или по 3.70 лева месечно за всяка една процедура за първичната помощ.

“Това решение е в радикално несъгласие с избраната предпочитана политика в Националната здравна тактика 2020, ориентирана към създаване и ръководство на обективна, устойчива и ефикасна здравна система, насочена към качество и резултати “, споделят общопрактикуващите лекари.

Те дават образец, че ролята на общопрактикуващите лекари, профилактиката и предварителната защита на болесттите са изведени като цели в редица документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР