Националното сдружение на общините в Република България е представило актуализираните

...
Националното сдружение на общините в Република България е представило актуализираните
Коментари Харесай

Кметовете настояват за увеличение на субсидиите за общините в Монтанско с близо 1 милиард лева през 2020 година

Националното съдружие на общините в Република България е показало обновените си оферти за проекто-бюджет 2020 година на държавното управление, заяви кметът на Монтана Златко Живков, който е член на управителния съвет на сдружението. Кметовете упорстват за нарастване на главните дотации за общините, с цел да бъде обезпечена финансовата им непоклатимост. Най-вероятно договарянията за идващия проекто-бюджет ще стартират през ноември със служебното държавно управление.
За растеж от 689 милиона лв. на прехвърлянията за делегирани държавни действия, упорстват кметовете. Това визира издръжката на чиновниците в администрациите, в секторите на образованието, опазването на здравето, обществените действия, културата, защитата и сигурността, посочи Живков. Във всичките 265 общини в страната в са заети 324 хиляди души. Предложението за растеж е обвързвано с предстоящото повишаване на минималната работна заплата, лавинообразния скок в цените на електричество, газ, горива, хранителни артикули и други.
„ Над 70 на 100 от всички услуги в страната се правят в общините, акцентира кмета на Монтана.
От НСОРБ ще упорстват и за растеж на общата изравнителна дотация със 139 милиона лв. за всички общини. Друго предложение за нарастване е на целевите средства за финансови разноски със 105 милиона лв.. Те са нужни за ремонт на общинската пътна мрежа, чиято дължина е съвсем колкото републиканската. За съпоставяне средствата, които се отделят за реорганизация на републикански пътища са 7 пъти повече, в сравнение с за общински, посочи Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР