Националното събрание на френския парламент даде зелена светлина за прилагането

...
Националното събрание на френския парламент даде зелена светлина за прилагането
Коментари Харесай

Париж 2024: Умни камери по време на ЛОИ

Националното заседание на френския парламент даде зелена светлина за използването на " интелигентно " видеонаблюдение по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Левицата беше срещу предлагането.
Все отново Народното събрание утвърди член 7 от олимпийския закон, който планува потреблението на този тип видеонаблюдение по време на Олимпиадата от 26 юли до 11 август 2024 година Той беше признат с 59 гласа " За " и 14 " Против ".

Така изображенията, снимани от камерите за наблюдаване, ще бъдат оценени от програмен продукт, основан на изкуствен интелект.

Алгоритмите автоматизирано ще откриват евентуално рискови обстановки като зарязан багаж, необикновени придвижвания на тълпи или събирания.

По време на разискванията вътрешният министър на Франция уточни, че системата ще бъде потребна при обстановки като " запалване на пожар, тесни места, зарязан пакет или чанта ", наблягайки, че ще могат да се наблюдават „ предопределени събития свързани не с хора, а със обстановки “.

Наблюдението посредством тези алгоритмични камери може да стартира преди Олимпийските и Параолимпийските игри и да продължи по-късно. Така Световната купа по ръгби през септември и октомври 2023 година може да послужи като генерална подготовка за потреблението на " интелигентното " видеонаблюдение преди Олимпийските Игри идващото лято.

 

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР