Националното събрание на Франция гласува ключов член от проектозакона на

...
Националното събрание на Франция гласува ключов член от проектозакона на
Коментари Харесай

Франция слага край на изкопаемите горива

Националното заседание на Франция гласоподава основен член от проектозакона на закона на " Юло " за прекъсване на производството на изкопаеми горива до 2040 година. Обстановката, в която стана вотът, от време на време бе надалеч от " консенсуса ", желан от министъра на екологичния и взаимен преход Никола Юло, осведоми уеб сайтът romandie.com, базирайки се на Франс прес.

След 01:00 часа локално време, в края на разгорещени диспути, депутатите утвърдиха член 1, който планува, че след окончателното му приемане от Народното събрание до края на 2017 година, няма да могат да се издават нови разрешителни за създаване на залежи на въглеводороди - течни и или газови. А настоящите сега концесии за употреба на залежи няма да се обновява след 2040 година.

Текстът цели да претвори на дело обещанието на президента Еманюел Макрон " Франция да излезе от изкопаемите източници на сила " (петрол, газ, въглища).

" Климатичните промени не признават географски граници и не могат да търпят политически различия, тъй като имаме доста малко време, с цел да се обърне наклонността ", съобщи Юло при откриването на дебатите през вчерашния ден следобяд.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР