Националното ръководство върна ли Модела ГЕРБ в Сопот, пита Иван

...
Националното ръководство върна ли Модела ГЕРБ в Сопот, пита Иван
Коментари Харесай

Социалистите от Връбница, Люлин, Красна поляна и Лозенец подкрепиха с декларации съветниците срещу ръководството от Позитано

Националното управление върна ли " Модела ГЕРБ " в Сопот, пита Иван Пешев, заместник-председател на Българска социалистическа партия - София и секретар на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " в Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Социалистите от районните организации на Българска социалистическа партия във " Връбница ", " Люлин ", " Красна поляна " и " Лозенец " поддържаха общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " с заявления против управлението от " Позитано ". Те организираха съвещания на районните си препоръки от понеделник до сряда, на които насрочиха конференциите за номинации на претенденти за евродепутати за идния избор за Европейски парламент. Състояха се съвещания и на районен съд на Българска социалистическа партия в " Студентски " и в " Слатина ", където социалистите отхвърлиха предложенията за санкции и партийни наказания към дейностите на съветниците от МК " Българска социалистическа партия за България " за избор на ръководител на Столичния общински съвет и регистрираха, че по този метод те са изпълнили решение на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София.

" Твърденията на националното управление, че Градската организация е разграничена са погрешни и манипулативни, разяснява Иван Пешев, който е заместник-председател на Българска социалистическа партия – София, секретар на групата на социалистите в СОС и ръководител на районен съд на Българска социалистическа партия в " Слатина ". - Доказват го събранията, които започнаха по региони. Двойният критерий, с който националното управление мери дейностите на организацията ни в София и по страната изрично не се приема добре от нашите партийни членове. Ръководството упреква нашата група съветници, че сме били върнали " Модела ГЕРБ " в София. А в Сопот те върнаха ли " Модела ГЕРБ "? А Кристиян Вигенин изменник ли е, откакто в Ямбол съветниците от Българска социалистическа партия гласоподаваха за представителя на Политическа партия за ръководител на общинския съвет? Ами Стара Загора, Ловеч, Добрич, Видин... да не изреждам всички общини и градове. Не е ли същинското изменничество това, че Българска социалистическа партия има единствено 3% на локалните избори в Перник, а в Благоевград сме 8-ма политическа мощ?! ".

В позициите на районните организации, с изключение на поддръжка за общинските съветници, има и апел към националното управление да се въздържа от прибързани решения и дейности. " Не поддържаме решенията на Изпълнителното бюро от 9 февруари 2024 година за налагане на ограничения за партийно влияние и се обръщаме към групата общински съветници да отстояват предизборните си задължения, поети към нас - левите гласоподаватели без значение от тези решения и да работят за концепциите и полезностите на Българска социалистическа партия и за жителите на София, написа в позицията на регион " Красна поляна ". - В началото на 2024 година светът, Европа и България имат потребност от мир. От мир имаме потребност и ние в Българска социалистическа партия - мир в Партията, мир в лявото пространство, мир с Президента, мир и разговор с всички българи, които желаят смяна и по-добър живот. Убедени сме, че това е голямото предпочитание на всички същински членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия в София и страната. Призоваваме членовете на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", членовете на Националния съвет и всички социалисти да се замислим, да усетим в каква заплаха е нашата партия и лявата концепция, да сложим завършек на братоубийствените войни против " врага с партиен билет " и да стартираме работа за консолидация на Българска социалистическа партия и на всички леви и антифашистки сили в нашата изстрадала България ".

" Ние, членовете на Районната организация на Българска социалистическа партия във " Връбница ", показваме нашето политическо доверие, изрично поддържаме и стоим твърдо зад групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и нашия ръководител Станислав Младенов, който е част от нея. Вярваме, че посредством него и дружно с останалите общински съветници ние имаме късмет да осъществяваме политиките, за които получихме поддръжка от жителите на локалните избори. Уверени сме, че групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " отсега нататък ще съблюдават партийната дисциплинираност и ще почитат решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия, написа в позицията на районен съд на Българска социалистическа партия - " Връбница ". - Призоваваме за повече разсъдък от страна на Изпълнителното бюро и Националния съвет на Българска социалистическа партия. Вярваме, че решенията, които ще взимат оттук насетне ще бъдат подчинени на запазването и добруването на Българска социалистическа партия като единна и мощна социалистическа партия ".

Политическите дейности на съветниците в София са сходни с тези на съветници социалисти от десетки общини в цялата страна, които в комплицирана настройка са принудени да гласоподават с разнообразни представители на ръководещото болшинство – ПП/ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, пишат социалистите от " Лозенец " в позицията си. - Санкционирането на сходни дейности би означавало по същата логичност да се глобяват стотици съветници в цялата страна и Българска социалистическа партия да остане без представители в локалната власт в цели области за четиригодишен интервал, което ще има дълготрайни тежки последствия за бъдещето на партията. В навечерието на изборите за Европейски парламент е извънредно значимо да дадем знак за консолидация на партията. Димитър Благоев-Дядото, първооснователят и патриарх на социалистическата партия ни завеща да не имаме вяра на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни обстановки, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена ".

" Ние люлинските социалисти, спазвайки правилата за либералност и групово взимане на решение в нашата партия, почитаме особеното мнение и търсим консенсус в този развой. В тази връзка не можем да приемем позиции от наши членове, оповестени в общественото пространство, които не са обсъждани на районен съд, да показват мнението на люлинската организация по един или различен въпрос. Смятаме това за неточно и противоуставно, написа в позицията на районен съд на Българска социалистическа партия в " Люлин ". - Във връзка с позиция на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, по отношение на снемане на доверието към групата ни общински съветници в СОС, считаме, че същото е голословно, преждевременно и основава условия за разделяне в Софийската градска организация на Българска социалистическа партия ".

В началото на седмицата позиция в поддръжка на общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " одобриха и от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР