Националното ръководство на Консервативното обединение на десницата (КОД) настоява Столичният

...
Националното ръководство на Консервативното обединение на десницата (КОД) настоява Столичният
Коментари Харесай

Москов напира СОС да прекръсти Цар Освободител, Московска и Скобелев

Националното управление на Консервативното обединяване на десницата (КОД) упорства Столичният общински съвет незабавно да прегледа предложение за преименуване на няколко улици в София с значимо символно значение, оповестяват от пресцентъра на партията. Става въпрос за бул. Цар Освободител, ул. Московска, ул. Граф Игнатиев, бул. Скобелев и ул. Гурко.

От партията дефинираха като чуждопоклоничество и пренебрежение към историята ни решението тези централни столични артерии да носят имена на непознати царски офицери. От КОД са възмутени, че на българските царе и национални герои, възрожденци, строители на Българската държавност и именити представители на българското изкуство и просвета биват кръщавани единствено дребни квартални улички.

От партията показаха позиция, че преразглеждането на това решение е неотложно предвид на нашествието на Русия в Украйна.

Националното управление на КОД упорства общинските съветници в София да надскочат тяснопартийните си съображения и незабавно да заменят имената на изредените улици с имена на почтени българи, чиито горди наследници сме ние, днешните български жители.

Столичните политици би трябвало да прекратят съучастието си в подмяната на българската история и да дадат късмет на децата, младежите и всички ние да се оттървем от надълбоко втълпените исторически заблуди за желанията и дейностите на Руската, Съветската и Постсъветската Империя по отношение на нашата Родина, лъжливо увековечени в имената на централни улици и булеварди в нашата столица. България има доста имена, с които да се гордее и няма никаква причина да не си възвърне националното достолепие изключително през днешния ден, когато войната на Путин в Украйна сподели същинското лице на Империята, се споделя още в отвореното писмо на КОД.

Българската история, народен дух и просвета са мотив и за персонална горделивост на всеки от нас, която ни задължава да настояваме главните булеварди и улици в столицата ни да носят имената на наши именити съотечественици, прибавиха от партията на Петър Москов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР