Националното ръководство на БСП иска пълен отчетно-изборен цикъл в София

...
Националното ръководство на БСП иска пълен отчетно-изборен цикъл в София
Коментари Харесай

БСП иска пълен отчетно-изборен цикъл в София заради спора с общинските съветници

Националното управление на Българска социалистическа партия желае цялостен отчетно-изборен цикъл в София поради различията си с общинските съветници в столицата. Това съобщи водачът на социалистите в София Иван Таков.

Червеният пленум се събра в 11,00 часа в централата на " Позитано " 20, с цел да реши ориста на общинските си съветници в София. Причината е, че те поддържаха претендента на ПП-ДБ-СС за ръководител на Столичния общински съвет Цветомир Петров, макар че националното управление бе срещу. Така с тяхна помощ Петров бе определен.

На съвещание на Изпълнителното бюро тази заран е било взето решение за цялостен отчетно-изборен цикъл. Това е било и втора точка в дневния ред на съвещанието на Националния съвет, който тече и в този час.

" Решението на Изпълнителното бюро не може да бъде приключено заради липса на кворум. Ако го създадат това нещо, в действителност ще бъде безусловно потъпкване на всички уставни правила в партията. Това е цялостен доклад на избирателен цикъл в София. От това най-вече се притеснявах, защото това значи обезглавяване на всички организации в София, това са повече от 5000 индивида, които в този момент преди европейските избори ще бъдат хвърлени още веднъж във вътрешнопартийни драми и разправии ", разяснява Таков.

" Тъкмо бяхме обединили цялата градска организация дружно с хоризонталните придвижвания на дамите, младежите и ветераните и в този момент още веднъж тази разпра ме води към мисълта, че някой желае да саботира европейските избори и цялата партия като цяло ", уточни общинският консултант.

На въпроса кой желае да ги саботира той отговори:

" Питайте ръководителя на партията и най-тясното управление, защото това е тяхно решение и те са настояли за това по наша информация ".

По-конкретно санкции съветниците към момента не са получили. Таков обаче дефинира решението като наказване за цялата градска организация.

" Явно за това, че има лично мнение и че се показа ослепително на локалните избори. Явно ревността в действителност е прекомерно огромна и откакто не съумяха да подчинят градската организация, ще я обезглавят, което е в действителност тъжно и е бойкот освен към градската организация, а и към цялата партия ", изясни той.

" За следващ път част от най-тясното управление потъпка устава и стартира без да има кворум ", разяснява Таков.

Според него тези дейности ще влошат резултата на левицата на локалните избори. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР