Националното Обединение на Десницата предлага решението на проблема със задкулисието,корупцията

...
Националното Обединение на Десницата предлага решението на проблема със задкулисието,корупцията
Коментари Харесай

Петър Москов: Искаме национален консенсус за Български закон “Магнитски” |

Националното Обединение на Десницата предлага решението на казуса със задкулисието,корупцията и бедността в България. И това е унищожаване на икономическата взаимозависимост от старите комунистическа номенклатура и прислужниците и от Държавна сигурност. Тази взаимозависимост унищожава свободната икономическа самодейност, корумпира институциите, унищожава пазара, унищожава въобще свободата и демокрацията в България. Днес множеството българи са на заплата към страната, общината или към някоя от компаниите на някогашния комунистически хайлайф, така наречен днешни олигарси. Изключително мъчно е да развиеш личен бизнес, да работиш свободно за себе си и за фамилията си, и да бъдеш самостоятелен. Тези връзки с предишното хранят корупцията, разлагат институциите и държат страната ни най-бедна в Европейски Съюз.

Единственото решение е лустрация и спиране на финансовите потоци към тези хора. Американското държавно управление наложи върху български жители, които назова олигарси, закона „ Магнитски “. Това, което предлага КОД и Националното Обединение на Десницата, е българския закон „ Магнитски “ – закон за лустрация, за отделяне на финансовите потоци от тези разбойнически кръгове. Всичко друго е подправен роман по какъв начин справедливостта ще пристигна, като сменим името на основния прокурор. Дали съдът ще е профилиран или няма да е профилиран няма значение.

Това не става през правосъдни и административни ограничения, а става през политическа воля на обществото и техните представители. Българският народен консенсус през днешния ден би трябвало да бъде към оферти от Националното Обединение на Десницата български закон „ Магнитски “ – за лустрация, за разкъсване с предишното. Това решение е обърнато към днешния и утрешния ден, то не е отмъщение за предишното, а избавление за бъдещето. То ще даде икономическата независимост, ще спре приключването на парите на българските жители към компаниите и джобовете на тези хора.

Докато финансовите потоци, медийната мощност, правосъдната система седят зад тях, какви ще бъдат следващите политически смени, няма никакво значение. Защото те ще продължат да назначават и основния прокурор, и премиера на страната, да мачкат свободата самодейност и да стискат медиите за гърлото. Важно е хората, които получиха икономическа власт в резултат на политическата мощност, тяхна и на родителите им в предишното, да бъде прекъсната - достъпа до публични поръчки в период от 10 год., достъпа до благосъстоятелност на медии, т.е. на въздействие върху мнението на хората, достъпа до правосъдната система. Това е българският закон „ Магнитски “. Ако има консенсус за смяна, той би трябвало да бъде към такова политическо деяние на обществото. Това, за което толкоз се радваме, че направи американската страна, би трябвало да създадем ние тук, българските политици. Лустрацията е ключът към мощна и богата стопанска система и свободни самостоятелни жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР