Националното музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив ще получи от

...
Националното музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив ще получи от
Коментари Харесай

С 20 бона ще ремонтират двора на Музикалното в Пловдив

Националното музикално учебно заведение „ Добрин Петков “ в Пловдив ще получи от Министерството на културата 20 000 лв. за ремонт на двора. Както „ Марица “ писа, там паветата са повдигнати от корените на колосален чинар, който обаче е част от целия предпазен отбор и не може нито дървото да бъде отстранено, нито да се постави друга настилка.

През октомври момче падна на неравностите и счупи крайник, а родители описват и за други произшествия. Именно след последния от есента те се окуражиха да намерят решение на казуса, сезираха институции и попаднаха в обаян кръг - нито кметът, нито омбудсманът, нито РУО имат пълномощия да се разпореждат в държавна благосъстоятелност, каквато е дворът на учебното заведение. То е измежду образователните заведения, които са към Министерството на културата, и от делегирания му бюджет също не може да се задели сума от порядъка на десетки хиляди левове.

Първоначалните планове бяха, че за пренареждане на паветата ще са нужни към 30 бона. След посещение на родители в „ Шоуто на Слави “ от предаването направиха подаяние в размер на 5000 лв., а фамилиите на учениците сами започнаха да търсят още пари.

От писмо на Министерството на културата в отговор на техните подписки стана ясно, че НУМТИ е почнало процедура по набиране на предложения за ремонта. Получена е била една за 20 000 лв.. На съображение одобрена докладна бележка някогашният към този момент министър на културата Боил Банов е разписал разпределяне на тази сума на школото. Училището следва да провежда главния ремонт на двора съгласно атмосферните условия и образователното време на учениците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР