Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) ще

...
Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) ще
Коментари Харесай

Бюрото за контрол над СРС отчита дейността си за 2019-а

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (СРС) ще показа отчет пред Народното събрание за осъществената активност през 2019 година.
Пред депутатите бюрото ще даде детайлности за своята работа по наблюдаване на процедурите по искане, разрешаване и използване на СРС-та, както и съхраняването и унищожаването на информация, получена посредством тях.
От оповестения на страницата на Народното събрание отчет излиза наяве, че през 2019 година са употребявани специфични разследващи средства във връзка с 3310 лица, при 3046 през 2018 година и 2748 през 2017 година
Най-много претенции за използване на СРС са отправили от Министерство на вътрешните работи, следвано от прокуратурата и ДАНС.
През отчетния интервал съдът е постановил общо 643 отхвърли.
За 2019 година в Бюрото са формирани и 46 преписки по сигнали на жители за инспекция на законосъобразността на прилаганите средства, а при 36 от тях е осъществена инспекция.
В рамките на пленарното съвещание ще бъде показан и Доклад за активността на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия през 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР