Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства е установило,

...
Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства е установило,
Коментари Харесай

Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 г.

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства е открило, че седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година Това излиза наяве от отчет за осъществените инспекции за незаконосъобразно потребление на специфични разследващи средства, на Бюрото.
Общо 291 инспекции за нелегално подслушване са осъществени през миналата година. 142 сигнала са от жители с изказвания, че по отношение на тях са прилагани непозволено СРС, а Националното бюро се е самосезирало по повод още на 149 лица. Приключени са инспекциите по 246 от случаите, а 28 преписки не престават и през 2022 г.
141 от инспекциите са свързани с лица от митингите през лятото на 2020 година и са стартирани „ във връзка медийни изявления и постъпило писмо от Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията при 46-тото Народно заседание на Република България “. 128 от тези инспекции са завършили, а за останалите 13 случая не престават.
От отчета не излиза наяве дали точно и всред тях са седемте души, които са били обект на нелегално подслушване.
От Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства оповестяват, че към този момент са уведомили способените държавни институции и следва да бъде взето решение за известяван на засегнатите лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР