Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) обяви, че е стартирало

...
Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) обяви, че е стартирало
Коментари Харесай

Коломойски е заподозрян и по нов криминален случай

Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) разгласи, че е стартирало престъпно следствие против шестима души, обвинени в заграбване на 9,2 милиарда гривни (около 250 милиона долара) от " ПриватБанк ". Въпреки че бюрото не е разгласило имената на обвинените, е излъчено замъглено фото на мъж, наподобяващ на Игор Коломойски, един от най-богатите хора в Украйна, предава Ройтерс.

" НАБУ е уведомило Коломойски, че е обвинен по случая, " сподели Ярослав Железняк, народен представител в украинския парламент.

Коломойски, който е някогашен притежател на " ПриватБанк ", е станал обект на следствие след национализацията на банката през 2016 година В рамките на процеса по " пречистване " на украинската банкова система, страната пое контрола върху " ПриватБанк ", след което последваха обвинявания за финансови злоупотреби.

Съдът реши да задържи Коломойски в арест за два месеца по подозрение за машинация и пране на пари, като му бе избрана гаранция, само че юристите му обявиха, че той няма да плати гаранцията за освобождението си.

В изказването си НАБУ съобщи, че е уведомило " някогашния краен бенефициен притежател " на  " ПриватБанк " и петима други членове на група, проведена от него, за съмнение в заграбване на средства.

Според бюрото, тези дейности са осъществени през първото тримесечие на 2015 година, за финансиране на офшорна компания и нарастване на личния дял на Коломойски в капитала на банката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР