Националнополитическо отговорното поведение надделя. Освен това от “Продължаваме промяната“ изпълниха

...
Националнополитическо отговорното поведение надделя. Освен това от “Продължаваме промяната“ изпълниха
Коментари Харесай

Филип Попов: БСП доказа, че е националноотговорна партия

Националнополитическо виновното държание надви. Освен това от “Продължаваме смяната “ извършиха нашите условия – Кирил Петков да не е претендент за министър председател. Това изискване беше изпълнено и ние се върнахме на масата за договарянията, защото сме националноотговорна партия, както и парламентарната ни група. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов в ефира на БНР.

По думите му сега съдружните сътрудници работят в посока възстановяване на връзката посред им, с цел да не се взимат повече еднолично решения. „ Нашата позиция постоянно е била тази, която нашите органи вземат решение, която е в отбрана на националния интерес и максимата „ ще запитвам нещо, отговорът е да “, не важи за “БСП за България “, сподели още депутатът от левицата.

Според Филип Попов Българска социалистическа партия в никакъв случай не е “мърморила “ и образец за това са случаите с Кирил Петков, Република Северна Македония и оръжията за Украйна. „ Голямата част от обществените разноски в бюджета, близо 23 милиарда – увеличение на пенсии, майчински, безвъзмездни детски градини, са с помощта на Българска социалистическа партия. И то не, тъй като мърморим, а тъй като ясно и изрично слагаме на масата проблемите, които желаеме да разгадаем “, съобщи социалистът.

„ Един от проблемите на тази коалиция, за която ние артикулирахме, беше неналичието на съответна стратегия “, съобщи Филип Попов и продължи: „ Затова от понеделник стартират да работят работни групи, които да запишат ясна и съответна стратегия във всяка една сфера с времеви небосвод и законодателни начинания. “ Той даде образец със Закона за правосъдната власт и Закона за КПКОНПИ.

По отношение на образованието и опазването на здравето Попов изясни, че и двете системи изпитват меко казано тежки дефицити и усложнения. „ Липса на лекари и медицински сестри, заради недоброто възнаграждение, отношението пациент-лекар се е трансформирало в комерсиално. Има доста какво да се усъвършенства. Има редица проблеми във връзка с консумиране на здравната каса, дисбаланс в териториалното систематизиране на лечебните заведения в България “, разяснява още той.

Във връзка с проблема с Руското посолство и дипломати депутатът от левицата изрази вяра, че ще бъде проявена нужната дипломатичност. „ Необходимо е да имаме естествени взаимоотношения с всички съседи, в това число и с Русия. Това е в отбрана на националния интерес на България и се надяваме да се откри изкусен излаз на основаната обстановка “, сподели още той.

„ По отношение на вчерашните съвещания разговаряхме по това, което би трябвало да се направи, а не сме говорили за така наречен “червени линии “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и продължи: „ Разговорът беше конструктивен. Те одобриха нашите политики, които желаеме да включим в тази съответна стратегия – битка с корупцията, смяна в Закона за правосъдната власт, КПКОНПИ, обществената политика, обучение, опазване на здравето, енергетика. “

Филип Попов бе безапелационен, че на този стадий не са коментирани нито имена, нито ресори. „ Но Министерствата и на земеделието, и на стопанската система, и общественото, и на туризма се оправиха извънредно добре. Това са значими министерства, които имат своите политики и работи и имат директно отражение върху живота на българските жители. За тези няколко месеца министрите на Българска социалистическа партия се оправиха доста добре “, счита социалистът.

Той изясни, че сега партиите са се съсредоточили върху действителните благоприятни условия за осъществяване на първия мандат. „ Националноотговорно е да не се стига до връчване на трети мандат, защото належащо за България е сформиране на държавно управление още с първия “, заключи Филип Попов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР