Национално шахматно турне „Асеневци“ ще гостува в Монтана на 13

...
Национално шахматно турне „Асеневци“ ще гостува в Монтана на 13
Коментари Харесай

Национално шахматно турне гостува в Монтана

Национално шахматно турне „ Асеневци “ ще гостува в Монтана на 13 май. Събитието се организира под патронажа на кмета Златко Живков.
Мероприятието ще стартира с открит урок по шахмат за начинаещи в 15.15 часа в Градската градина, а при неуместно време – в Младежкия дом. Многократният първенец на България и професионален треньор Даян Нинов ще опише на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с разпоредбите на играта.
Предвидени са отборни игри, които ще слагат на тестване бързината, концентрацията, творчеството на състезателите, както и самостоятелни надпревари с въпроси. Победителите ще получат атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и други
Всички участвали ще се снабдят с ваучери за безвъзмезден едномесечен онлайн курс по шахмат под управлението на професионални треньори. На финала му ще се организира шампионат, а сполучливо миналите през този стадий от образованието ще получат документи.
В 16.15 часа ще стартира сеанс на едновременна игра против Даян Нинов и Донка Шивачева. Тя е многократна шампионка на България във всички възрастови групи и вицеевропейска шампионка за девойки до 8 и 10 години.
В проявата може да взе участие всеки искащ, без значение на какъв брой години е и дали може да играе шахмат. За всички участници са планувани награди и дарове от уредниците.
Най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „ Асеневци “ ще премине през 30 града из цяла България. То се провежда от Шахматен клуб „ Асеневци “ – Велико Търново. Каузата на плана е да разпространява шахмата и да даде опция всеки искащ да тренира гратис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР