Национално съвещание на ГЕРБ ще се проведе днес във Велико

...
Национално съвещание на ГЕРБ ще се проведе днес във Велико
Коментари Харесай

ГЕРБ решава днес остава ли в „сглобката“

Национално заседание на ГЕРБ ще се организира през днешния ден във Велико Търново. На него ще бъде разисквано дали да продължи поддръжката на партията за настоящето ръководство. Очаква се да участват всички определени кметове на общини и регионални ръководители на партията. 

Преди 3 дни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи пред публицисти, че във Велико Търново ще бъдат поканени и министрите, които дават отговор за съответните политики в изпълнителната власт.

„ Там, където има изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво е е случило това “, сподели Атанасова.

„ Ние желаеме единна позиция по няколко тематики. Тази, която касае директно ПГ, е: поддръжката, която дадохме за държавното управление, се основаваше на Управленска и Законодателна стратегия. Управленската стратегия на България за този мандат е за 18 месеца. В момента сме се фокусирали върху това, дали се извършват всички записани в нея задължения от страна на изпълнителната и законодателната власт “, изясни тя.

Според нея този разбор ще продължи още няколко часа. По думите й на пръв прочит имало браншове, в които се виждало трайно несъблюдение на записаните задължения в Управленската стратегия.

Напрежението сред партиите в некоалицията се нажежи в последновреме. Темите, които разбудиха най-вече кавги и офанзиви от страна на ГЕРБ към техните сътрудници бяха желанието на ПП-ДБ да резервира дерогацията на „ Лукойл-Нефтохим “ да работи с съветски нефт макар европейските наказания, настояването на премиера Николай Денков да бъде отхвърлен шефът на ДАНС Пламен Тончев и свиканото от министъра на финансите Асен Василев съвещание на държавното управление в отсъствието на премиера и Мария Габриел, с цел да бъдат признати измененията в данъчните закони.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР