Национално проучване реализирано в рамките на информационна кампания , открои

...
Национално проучване реализирано в рамките на информационна кампания , открои
Коментари Харесай

Над 50% от българите с хемофилия споделят всичко за заболяването си със своя партньор

Национално изследване осъществено в границите на осведомителна акция , открои любопитни трендове за хората с хроничното заболяване хемофилия. Една от които е, че 58% от българите с хемофилия не се тормозят да споделят даже и неприятните моменти и ежедневните провокации свързани с заболяването им с техните близки. Този % е щастлив, тъй като пълноценните връзки с другите се основават точно на доверието.

Друг любопитен резултат е, че близо 40% от участниците в анкетата са имали терзания, че може да имат компликации при основаването на семейство . Това е по този начин точно тъй като хемофилията е генетично излъчено заболяване. Вероятността за заместничество на заболяването обаче зависи от фактори като дали майката, бащата или и двамата страдат от болестта, както и от какъв пол е детето им. Положителната наклонност тук е, че близо 32% от интервюираните не са имали такива терзания тъкмо тъй като да живееш пълноценно с хемофилия в днешно време е безусловно допустимо.

Проведената анонимна анкета визира и една доста настояща тематика, а точно дигитализацията в поддръжка на здравето. 92% от интервюираните декларират, че биха употребявали цифрово приложение, което им оказва помощ да проследят всичко обвързвано със болестта им. Високият % е безусловно предстоящ, като се има поради удобството, което подобен вид приложения ни оферират в всекидневието.

Като мотивиращ фактор за потреблението на такова приложение 58% от участниците показват за най-съществен, лекуващият им доктор да има достъп до данните в действително време , а надлежно по 21% отдават първостепенно значение на това приложението да е напълно на български език, както и на автоматизираните напомняния за използване на лекуване.

В България са налични няколко мобилни приложения, които спомагат в всекидневието на хората с хемофилия. Едно от тях е приложението , като неговото преимущество е, че е напълно на български език. То е изцяло гратис и дава опция на хората с хемофилия да наблюдават положението си, като съчетава информация, обвързвана със болестта, налични са напомняния за профилактика, а и лекуващият доктор има достъп в действително време до всички данни. Всичко това прави по-лесно прогнозирането и планирането на всекидневието.

Информационната акция Liberate Life на фармацефтичната компания Sobi, цели да увеличи осведомеността на обществото за болестта, както и да покаже образно, че с помощта на актуалните благоприятни условия за лекуване, пълностоен живот с хемофилия е изцяло вероятен. Повече информация, потребни запаси, любопитни истории и препоръки за живот със болестта може да откриете .

NP-19509; 11/2021
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР