Национално гражданско сдружение ОБЕДИНЕНИЕ 29“ е провело независимо социологическо проучване

...
Национално гражданско сдружение ОБЕДИНЕНИЕ 29“ е провело независимо социологическо проучване
Коментари Харесай

Независимо проучване показва нагласите в Благоевград преди местния вот

Национално гражданско съдружие „ ОБЕДИНЕНИЕ 29 “ е провело без значение социологическо изследване измежду 1050 пълнолетни лица от Благоевград и селата в общината за планирани резултати от частичните кметски избори в Благоевград.

Проучването е извършено в интервала 16 юни-23 юни 2021 г. 

Ако изборите бяха през днешния ден в Благоевград, за „ ИТН “ биха гласували- 27,4 % от гласоподавателите, следвани от самостоятелната кандидатура на Людмила Костадинова -23,2 %, за самостоятелните претенденти Андон Тодоров -17,5 % и Румен Томов -14,3 %, за коалиция „ Ние жителите “- 5,6 %,а за Демократична България-Обединение - 2,8 % и за „ Възраждане “ -1,6 %.

Според проучването 5,2 % към момента се двоумят, а 2,4 % от интервюираните декларират, че няма да гласоподават.

Анализът сочи мощен спад на доверието към политическите партии. Изхождайки от настройките на гласоподавателите за локалните избори на общинско равнище се постанова извода, че на 11 юли, когато са парламентарните избор, е допустима преориентация на гласоподавателите и преливане на гласове от теснопартиен към мажоритарен избор в интерес на гражданските квоти и вероятни протестни партии. Но фактори като вотът в чужбина и подвижността в летния интервал, които не е допустимо в този момент да бъдат с акуратност планувани, могат да наклонят везните на интензивността и надлежно, поддръжката за едни или други партии.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР