Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години

...
Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години
Коментари Харесай

Виктор Томов: Целта ни на Европейското - титлата!

Националният волейболен тим на България за юноши до 17 години стана първенец на Балканиадата в Сърбия и се класира за европейското състезание в Албания през юли. При дебютното си присъединяване на интернационална сцена младите " лъвчета " демонстрираха капацитет и осъществиха поставените цели. Капитанът на националите Виктор Томов (ВА Стойчев-Казийски) съобщи след завръщането вкъщи за формалния уебсайт на БФВолейбол , че купата и класирането на европейското са мотив за горделивост, а тимът към този момент мечтае за медали от шампионата на Стария континент.

- Честита Балканска купа и класиране на Европейското!
- Благодаря. Този триумф породи доста и хубави страсти, тъй като е първа интернационална изява за нас. Щастие, еуфория - възприятията бяха невероятни. Титлата на Балканиадата е нещо доста огромно - първа е, както и достижение, с което се гордеем всички.

- Отбелязахте сложен старт в квалификацията. Как се вдигнахте след петгеймовата загуба от Турция?
- Този резултат не беше толкоз от обстоятелството, че не можем да победим, или пък от по-малка техническа и физическа подготовка. По-скоро считам, че се получи от огромното напрежение. В първия гейм успяхме да се върнем, само че разликата, насъбрана от противника бе прекомерно огромна. След това започнахме да влизаме в темп и да демонстрираме благоприятни условия, само че в последна сметка турците завоюваха.

- Какво си казахте преди мача със Сърбия?
- Че няма какво да губим! Да излезем на игрището отпуснато, свободно и да се борим за победа. Нещата се получиха. Влязохме, играхме нашия жанр и победихме изрично.

- Кое бе главното оръжие на българския отбор?
- За мача със Сърбия бе постоянството, което показахме. И доста по-малкото персонални непредизвикани неточности. А за целия шампионат голямото ни предпочитание за игра и себедоказване, както и отборният ни дух.

- Вярвахте ли в този триумф?
- Да, нямаше да го реализираме, в случай че нямахме религия. Не отстъпваме по нищо на противниците. Бяхме по-добри от сърбите и разумно спечелихме.

- Капитан си на тима, по какъв начин възприемаш лентата?
- Капитанската лента с изключение на авторитет носи и доста отговорности. За мен това е огромна чест и се веселя, че бях определен за тази позиция.

- За късото време, за което носиш лентата, наложи ли се да влезеш в тази роля?
- Да, като капитан би трябвало да бъдеш подобен от първата подготовка до края на последния мач или подготовка, зависи с какво се приключва събирането на състава.

- Трябва ли капитанът да бъде водач и притежавате ли това качество?
- Да, би трябвало. В клубния си тим аз се изявявам от позицията на водач и като цяло отговорностите се стоварват върху мен. Смятам, че владея тези качества. Откакто играя, постоянно съм бил водач на тима си.

- Предстои ви присъединяване в европейско състезание. Какви ще бъдат задачите ви?
- Европейска купа!

- Примерът, който го имате от по-големите национали, спечелили сребърните оценки на Евроволей, подтиква ли ви за бъдещи триумфи?
- Да, естествено. Ще работим да реализираме също такива триумфи. Ако може, ще ги подобрим. Имаме благоприятни условия и ще се борим за орден.

- Какво си пожелавате за бъдещето?
- Успешно довеждане докрай на клубния сезон, европейска купа и най-много здраве, в случай че може без травми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР