Националният волейболен отбор на България за девойки до 17 години

...
Националният волейболен отбор на България за девойки до 17 години
Коментари Харесай

България U17 на финал на европейската квалификация в Турция

Националният волейболен тим на България за девойки до 17 години се класира за финала на европейската подготовка в зона BVA, която се организира в Анкара (Турция). Младите " лъвици " обърнаха и надиграха връстничките си Гърция с 3:1 (19:25, 25:18, 25:23, 25:19) в първия полуфинал на шампионата, игран този следобяд.

Така българските девойки не престават напред, като във финала ще срещнат пъбедителя от втората полуфинална среща по-късно през днешния ден, която опълчва домакините от Турция и Румъния. Финалът е на следващия ден (22 януари) от 19,00 часа българско време. Победителят в шампионата ще вземе директна квота за Европейското състезание, което ще се организира от 11-и до 22-и юли в Сърбия и Унгария.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Срещата сред България и Гърция бе четвърта подред в границите на две седмици. Преди евроквалификацията двата отбора изиграха три контроли, две от които бяха извоювани от младите български националки. Сега те записаха и публична победа над гъркините, която ги класира на край.

Българските девойки имаха съмнения единствено в първата част. Те бяха равностойни до 15:15, след което Гърция се откъсна и поведе със 17:15. Минималната преднина се задържа, а след 20-та точка бе и увеличена, като съперничките завоюваха гейма с 25:19. Във втората част българкитесе отърсиха от напрежението и демонстрираха опциите си. Те бяха по-добрият отбор на полето, парираха всевъзможни старания на гъркините за освен това и след триумф в идващите три елементи завоюваха мача с крайното 3:1.

Най-полезна за България бе Вяра Парапунова с 18 точки (2 блока, 47% успеваемост в офанзива и 25% положително посрещане - +10) за успеха. Деница Ангелова и Една Тодорова прибавиха 11 и 10 точки за триумфа. За отбора на Гърция Димитра Нану и Мария София Ефтимиаду приключиха с 15 и 13 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР