Националният тим по футбол на България случи на приличен жребий

...
Националният тим по футбол на България случи на приличен жребий
Коментари Харесай

ЛЮТО ДЕРБИ: Изтеглихме комшиите от Северна Македония в Лигата на нациите

Националният отбор по футбол на България случи на порядъчен чоп за новото издание на шампионата Лига на нациите. " Трикольорите " попаднаха в група със Северна Македония, Грузия и Гибралтар в Лига С (третото равнище на турнира). Ако отборът ни завоюва първото място, продължава борба за квота за Евро 2024 с спечелилите от останалите групи в Лига С.

Шансовете ни за триумф в група C4 не са дребни. Отборът на Гибралтар е предварителният новобранец. Българският тим е играл един път против този противник - през ноември 2020 година, когато завоюва с 3:0 в надзорен мач в София. Срещу Грузия пък играхме още по-скоро - на 8 септември т.г. и спечелихме с 4:1 също в другарска среща. Най-сериозният противник е Северна Македония - участник на Евро 2020, който се класира за плейофите за Мондиал 2022 и ще играе против Италия в 1/2-финална пресявка.

От УЕФА досега не са дали детайлности за схемата, по която спечелилите в групите ще се борят за място на европейското състезание в Германия през 2024 година Но е ясно по кое време ще са мачовете в груповата фаза на Лига на нациите. Ще има юнска серия от четири мача, започваща от 2-4 юни 2022 година и завършваща на 12-14 юни. Двата останали дуела ще са през септември - сред 22-и и 27-и.

Евентуалните полуфинални плейофи сред спечелилите в групите за класиране на Евро 2024 година, ще се играят на 21-23 март 2024 година, а финалите ще бъдат на 24-26 март.

Турнирът Лига на нациите бе умислен от УЕФА като опция на другарските мачове, която в същото време да дава късмет за класиране на европейско състезание. Така положителното показване на България в първото издание (2019/2020) ни докара до 1/2-финален плейоф за Евро 2020 против Унгария, който загубихме с 1:3 на 8 октомври 2020 година

Вчера, още преди да е станал явен жребият за групата ни в Лига на нациите, новият Изпълком на БФС сложи за цел пред националния тим да се класира преди всичко и по този начин да търси път към Евро 2024.

При възможен крах в Лига на нациите, пред тима ни има различен късмет за класиране - през обичайните европейски квалификации, където обаче ще има много по-силни тимове в групата ни, защото се чака да бъдем в четвърта урна на жребия, който е плануван за 9 октомври 2022 година

След жребия селекционерът на отбора ни Ясен Петров даде своя коментар пред профила на националите във Facebook: " За мен жребият, който ни се падна, е извънредно добър. Без да подценяваме нито един от съперниците ни, тъй като не сме в такава позиция. Доволни сме, задачата ни е да бъдем първи в групата. Имаме почит към всеки един съперник и би трябвало да подходим по най-хубавия метод. Ще изиграем 4 мача един след различен, което ще бъде предизвикателство за нас, само че ние сме готови за всичко. Пожелавам триумф на нашите футболисти и радостно изкарване на празниците. Пожелавам на хората, с които да работим, да имаме една сполучлива 2022 година, в което не се колебая. Много здраве и шанс на всички българи ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР