Националният тим на България за девойки до 19 г. се

...
Националният тим на България за девойки до 19 г. се
Коментари Харесай

Девическият ни национален отбор отстъпи на Хърватия

Националният отбор на България за девойки до 19 година се показа чудесно и в последния си дуел от група Б5 на квалификациите за Евро 2024, само че загуби трагично от любимеца Хърватия с 2:3. Така нашият състав приключи на второ място, а с три победи от три дуела хърватките се класират за Лига А на втората фаза на пресявките. България резервира теоретични шансове също да се изкачи в горната дивизия, само че ще би трябвало да изчака развиването в останалите групи от Лига Б. Това ще се случи, в случай че българките имат по-добър актив от останалите втори тимове.

Двубоят на стадиона в Албена през днешния ден стартира доста оспорвано, като двата отбора демонстрираха голяма упоритост за победа. Българките не отстъпваха в единоборствата и напъните им бяха възнаградани в 31-вата минута, когато отнехме топката в средата на терена, централният ни нападател Александра Сергеева се откъсна зад хърватската защита и съумя да прокара кълбото под плонжа на вратаря Сесяк за 1:0.

Втората част обаче стартира по най-неприятния метод за българския отбор, откакто Дубравица изравни резултата още в 47-мата минута, а съвсем незабавно по-късно Колчич изведе хърватския отбор напред в резултата с изстрел от границата на наказателното поле. Все отново нашите девойки откриха сили за ново попадение и в 90-ата минута Полина Демирова изравни с превъзходен изстрел от фаул. В даденото от съдията продължение обаче Хърватия стигна до дузпа, осъществена от Живкович за крайното 3:2.

Съставът на България: 12. Мартина Илиева, 4. Александра Маринова, 2. Йоана Станкова, 3. Бианка Демирова, 13. Михаела Михайлова (71 – 6. Теодора Методиева), 22. Преслава Йорданова (84 – 14. Теодора Параскевова), 10. Ева Атанасова, 5. Виктория Генова (77 – 11. Рона Михайлова), 17. Силвия Найденова (71 – 16. Ива Дамянова), 19. Александра Сергеева (77 – 9. Виктория Цветкова), 15. Полина Демирова.

Селекционер: Троян Радулов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР