Националният тим на България отстъпи пред Турция с 87:101 (29:31,

...
Националният тим на България отстъпи пред Турция с 87:101 (29:31,
Коментари Харесай

Баскетболистите вдигнаха нивото срещу Турция, но пак загубиха

Националният отбор на България отстъпи пред Турция с 87:101 (29:31, 23:19, 19:25, 16:26) в среща от втория кръг в група А на Европейското състезание по баскетбол в Грузия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поражението бе второ за българите - след тежката загуба от Испания, а турците реализираха втора победа на шампионата.

В неделя, 4 септември, от 14:30 часа България ще изиграе третия си дуел в Тбилиси - против състава на Черна гора, а Турция ще се изправи против домакините от Грузия в късния мач за деня.

Българските национали вкараха 87 точки във втори следващ мач, само че позволиха да им бъдат маркирани над 100, като в последната четвърт турците не разрешиха успеха да им се изплъзне. Нашите подвигнаха равнището си, направиха положителни първа и втора четвърт, водеха в резултата със 7 точки, само че това не стигна за триумф.

Факт е, че турският тим е много мощен - един от водещите в Европа.

Старши треньорът Росен Барчовски избра против турците да стартират Дий Бост, Чавдар Костов, Станимир Маринов, Александър Везенков и Емил Стоилов.

Александър Везенков още веднъж бе най-полезен за представителния ни отбор, завършвайки с " дабъл-дабъл " от 28 точки, 15 битки и 4 асистенции за 38 минути на терена.

Капитанът Чавдар Костов се включи с 15 точки, а Дий Бост приключи с 12 точки, 5 битки и 13 асистенции. Александър Янев и Димитър Димитров означиха по 7 точки в дуела.

За Турция Джеди Осман способства за триумфа с 25 точки и 8 битки, а Шейн Ларкин се регистрира с 13 т., 3 битки и 9 асистенции.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР