Националният статистически институт провежда ежемесечно кратко анкетно проучване сред управителите

...
Националният статистически институт провежда ежемесечно кратко анкетно проучване сред управителите
Коментари Харесай

Близо 50% от местата за настаняване отчитат спад на приходите през януари

Националният статистически институт организира ежемесечно малко анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на епидемиологичната конюнктура в страната.

През януари 2022 година 51.1% от интервюираните са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 51.2% са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 34.0% - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав 20.3% от ръководителите са подхванали като мярка „ заплатен отпуск “, 14.0% - „ неплатен отпуск “, а 10.9% - „ освобождаване/съкращаване “. От „ прекосяване на ненапълно работно време “ са се възползвали 6.5% от мениджърите, 4.2% са подхванали мярката „ понижаване на възнагражденията на личния състав “, а 2.7% - „ отдалечена форма на работа “. Същевременно 16.7% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Намаление в приходите от активността си през януари 2022 година по отношение на предходния месец са отчели 49.7% от интервюираните шефове, при 42.4% няма смяна, а 7.5% записват нарастване.

За идващия месец 45.9% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ До 50% “ от разноските за активността със лични средства, 29.2% - че ще съумеят „ До 100% “, а 24.9% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 52.8% от ръководителите считат да продължат да работят, 31.3% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер, 13.0% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 1.9% предвиждат да я прекратят.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР