Националният статистически институт /НСИ/ удължава срока до 16 ноември за

...
Националният статистически институт /НСИ/ удължава срока до 16 ноември за
Коментари Харесай

НСИ удължава срока за набиране на преброители

Националният статистически институт /НСИ/ удължава периода до 16 ноември за набиране на преброители и контрольори за идното през януари и февруари 2021 година броене на популацията и жилищния фонд, оповестиха от институцията.

Към сегашния миг общо за страната са набрани 53.3 % от авансово планувания брой преброители и 61.7 % от контрольорите, като обстановката е друга в другите общини. В 103 общини претендентите са повече от 85 на 100, като има и такива, в които те са повече от нужния брой. В 20 общини и региони в най-големите градове деклариралите интерес са под 20 %.

Кандидатите би трябвало да подадат заявление по пример в общината, в която избират да бъдат наети.

При "Преброяване 2021 " обитаемоте места в страната ще бъдат разграничени на преброителни сектори, като всеки ще съдържа почти 100-120 жилища и 250-300 души според от размера и характерностите на обитаемото място. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече сектора според от преброените онлайн лица.

За преброено лице ще се заплаща 2.50 лева, за преброено жилище - 1.00 лева, а за преброена постройка - 0.70 лв.. При броене онлайн, преброителят ще би трябвало да вземе специфичен код, който генерира осведомителната система, като за това ще получи 0.80 лв.. По този метод общото възнаграждение на всеки преброител ще бъде самостоятелно и ще варира според от броя на преброените здания, жилища, лица и електронно преброени лица.

В интервала 1-15 февруари 2021 година един преброител би могъл да създаде приблизително към 400 лева за един преброителен сектор при 50 % електронно преброени, само че има опция да поеме преброяването на два или три сектора, като в този случай неговото възнаграждение може да доближи 1000 и повече лв..

Най-подходящи за преброители са отзивчиви хора, които имат най-малко приблизително обучение, занимание в икономическата и финансовата сфера, с механически знания и практикуващи обществени действия, държавни чиновници, както и студенти. Те ще имат право да посещават семействата в техния преброителен сектор от 8.00 ч. до 20.00 ч., в това число в събота и неделя.

Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Национален статистически институт, като преди този момент ще преминат особено образование и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР