Националният стадион Васил Левски е едно грохнало, сиво и мръсно

...
Националният стадион Васил Левски е едно грохнало, сиво и мръсно
Коментари Харесай

Защо никой не говори за чашата на Националния стадион – тук ли ще посрещнем англичаните?!

Националният стадион " Васил Левски " е едно грохнало, сиво и мръсно оборудване. На него постоянно се играят мачове от вътрешния шампионат, а през няколко месеца поритват и националите, тъй че всеки, който не има вяра, може елементарно да се увери в това. Странно е, само че стадионът е оставен като че ли на доизживяване. Когато през лятото в УАСГ обсъждаха плана за Подробен организационен проект на Борисовата градина, замиращото оборудване, страж на най-големите победи в българския футбол, остана настрана от общата картина.

Разбира се, да се построи нов и съвременен стадион на мястото на " Българска войска " – домът на колоса на българския футбол ЦСКА, е извънредно значимо и в случай че това се случи, ще заслужи само възторженостти. Нека се направи! Защо обаче за " чашата " на " Васил Левски " съвсем никой не обелва дума?!

Какво пречи страната, която налива средства на разнообразни игрища и стадиончета из родината, да стегне, в случай че не да построи отначало, този в неговата " чаша "? Или пък да стартира да гради някъде нов, тъй като времето си минава. Преди години някой предложи секторите " Б ", " В " и " Г " на Националния стадион да бъдат покрити с нещо като " Гащите на Софиянски ", звучеше като смешка. Говорим години преди Мадона да попее в центъра на София. Нито нещо се измисли, нито нещо се направи. За това време в Букурещ и Скопие ни демонстрираха по какъв начин се прави, да не приказваме за Атина и Истанбул.

Пред тоалетните на Националния стадион е като в мазе, хартия липсва, на места и кранчета няма, мазилката по входовете се лющи, боята по пътеките е поела от дълго време към небитието, тогавашното табло откъм бранш " Г " е " украсено " с ламарина, пистата демонстрира кръпки, теренът е на дупки, а журналистическата ложа може да мине за такава в Припят – остарели паяжини, наслойка, прахуляк и по една изтерзана луминисцентна лампа на банките, за която един Господ знае дали работи. Е, добре – тук ли ще настаним хората от " Би Би Си ", " Скай Спортс ", " Гардиън ", " Таймс " и така нататък на 14 октомври?! Не е зле стопаните на " Васил Левски " да пратят една бригада по разчистване час по-скоро, че крепко ще се изложим пред чужденците. Те англичаните така и така май ни обичат доста.
Въпросът в действителност не е за чужденците, а за нас самите. Онези от Острова ще дойдат, ще се плеснат по челото, ще ни бият, ще го отразят в техните медии и ще си заловен самолета за Лондон. След седмица отново ще са на " Уембли ", " Стамфорд Бридж ", " Олд Трафорд ", " Анфийлд ", " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " и така нататък А ние ще си останем в мазето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР